ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Μεγάλο συλλαλητήριο αύριο και συναυλία για τη ΛΑΡΚΟ

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα, για να συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρείας,  και για να μη κλείσει ή ξεπουληθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας σε ξένα συμφέροντα

Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Διοίκησης της Π.Ο.Ε.Μ στις 3/6/20, συζητήθηκαν αναλυτικά τα οξυμένα προβλήματα που πλήττουν τον κλάδο του Μετάλλου.
Η κυβέρνηση με τη πολιτική της και με τις Π.Ν.Π που λόγω της πανδημίας έχει υπογράψει, χτυπά αλύπητα τα εργασιακά δικαιώματα, δίνει γη και ύδωρ στην εργοδοτική αυθαιρεσία, για ελεύθερες απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, τηλεργασία με μειωμένες αποδοχές , καταστρατηγήσεις των αδειών κ.λ.π.
Ο χώρος του Μετάλλου χτυπιέται για ακόμη μια φορά, Λάρκο, ΕΑΣ, ΕΑΒ, Ναυπηγεία Ελευσίνας , Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Χαλυβουργίες βρίσκονται κυριολεκτικά ένα βήμα προ της διάλυσης και του ξεπουλήματος.
Οι εργαζόμενοι στη Λάρκο, εδώ και έξι μήνες δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα, για να συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρείας, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και για να μη κλείσει ή ξεπουληθεί ουσιαστικά ο ορυκτός πλούτος της χώρας σε ξένα συμφέροντα. Η Λάρκο έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, η οποία αν χρηματοδοτηθεί σωστά και εκσυχρονιστεί έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Αν κλείσει το εργοστάσιο της Λάρκο εκτός από τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης στρατιάς ανέργων, θα πληγούν επίσης και οι δορυφορικές επιχειρήσεις που κινούνται γύρω από τη Λάρκο.
Ο αγώνας των συναδέλφων είναι παράδειγμα προς όλους, όσο και αν κατασυκοφαντούνται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους κυβερνητικούς παράγοντες, συνεχίζουν .
Το Σάββατο 13 Ιούνη πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 11:00 στη Πλατεία Συντάγματος.
Η Π.Ο.Ε.Μ στηρίζει τον αγώνα τους και καλεί τα σωματεία μέλη της να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση στις 13 Ιούνη.
Η ολομέλεια της Π.Ο.Ε.Μ αποφάσισε να πραγματοποιήσει συνάντηση των προεδρείων των σωματείων μελών μας, την ημέρα του συλλαλητηρίου στο χώρο της κινητοποίησης, να συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματα.
Η παρουσία όλων μας είναι επιτακτική ανάγκη.
Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στο επιτελούμενο έγκλημα κατά της Λάρκο.
Διατρανώνουμε την αντίθεση μας και απαιτούμε την κατάργηση των Π.Ν.Π.
Απαιτούμε τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Απαιτούμε τη στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων Αμυντικής Βιομηχανίας.
(ΕΑΒ – ΕΑΣ –ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ)
Ο αγώνας των συναδέλφων της Λάρκο είναι αγώνας όλων μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

H ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ

 

 

 

Back to top button