Καστοριά

Μπ. Καραταγλίδης: Ένα δεύτερο lockdown θα γονατίσει την Καστοριά

 «Η κρίση του κορωνοϊού έφερε νέα δεδομένα, στην ήδη ταλαιπωρημένη επιχειρηματικότητα»

Η Π.Ε. Καστοριάς, ήταν από τις περιοχές οι οποίες “χτυπήθηκαν” έντονα από τον κορωνοϊό, τόσο σε κρούσματα, όσο και σε θανάτους βάσει του πληθυσμού της.  Δύο μήνες τώρα, η αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας  είναι εντελώς καθαρή από τον COVID-19 και σιγά σιγά επανέρχεται στη δύσκολη –πλέον- καθημερινότητα.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Οι προηγούμενοι μήνες δοκίμασαν σκληρά τη χώρα, όχι μόνο σε  υγειονομικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο.

Τα εμπορικά καταστήματα, οι βιοτεχνίες, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλες επιχειρήσεις ήταν για πολλές εβδομάδες με κατεβασμένα τα ρολά. Πέρα από την πανδημία, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας. Θα υπάρχουν δουλειές; Θα υπάρχει ρευστότητα;

Τις απαντήσεις έδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Μπάμπης Καραταγλίδης «Ήταν μια δύσκολη περίοδος, ωστόσο τηρώντας όλα τα μέτρα κερδίσαμε την υγειονομική  μάχη.  Ωστόσο η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη στο τοπικό Επειχειρείν».

Ο κ. Καραταγλίδης επεσήμανε πως το Επιμελητήριο Καστοριάς πολύ πριν την πανδημία του κορωνοϊού, είχε προετοιμαστεί σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας με συχνές ενημερώσεις, συσκέψεις και μελέτες «Με την κρίση του κορωνοϊού, ήρθαν νέα δεδομένα στην ήδη ταλαιπωρημένη επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας πολύ χειρότερες συνθήκες. Βάσει αυτών των εξελίξεων θεωρούμε ότι η Καστοριά βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Πώς είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Π.Ε. Καστοριάς;

Η συνέχεια της συνέντευξης στο orizontespress.gr

 

 

 

Back to top button