Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Μωσαϊκό ψυγείου σε κυβάκια (φωτο)

Η Ελεάννα Βλαχοπούλου μας παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή της Σόφης Τσιώπου

ΥΛΙΚΑ
300 γρ μπισκότα πτί μπερ
125 γρ κουβερτούρα υγείας
125 γρ κουβερτούρα γάλακτος
150 γρ βούτυρο
2 κουτ. σούπας κακάο
100 γρ φουντούκια χοντροκομμένα
1 βανίλια
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

Για την επικάλυψη
200 γρ κουβερτούρα
2 κουτ. σούπας βιτάμ
3 κουτ. σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο.τις κουβερτούρες, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά.Κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, τα φουντούκια , την βανίλια και τα μπισκότα σπασμένα με τα χέρια..Ανακατεύουμε πολύ καλα και στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι 25χ30 επάνω σε λαδόκολλα και προσπαθούμε να το στρώσουμε ίσια με μια σπάτουλα.

Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο  και προσθέτουμε το μέλι.Ρίχνουμε το μείγμα μας επάνω στο μωσαικό και το απλώνουμε καλά με ενα κουτάλι να πάει παντού. Βάζουμε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε σε καραμελόχαρτα.Το σχέδιο στην επιφάνεια του γίνεται με λιωμένη λευκή κουβερτούρα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή  Σόφη Τσιώπου

erasitexnies.blogspot.com

 

 

 

 

 

Back to top button