Το μήνυμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για τις πανελλήνιες εξετάσεις 2020

Ευχόμαστε σε όλες και όλους εσάς που συμμετέχετε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό πλήρωσης θέσεων στα ελληνικά πανεπιστήμια καλή δύναμη και να επιτύχετε  τους στόχους τους, έχοντας συνείδηση πως εκτός από αυτή τη σημαντική μάχη θα έχετε και άλλες ευκαιρίες στη ζωή σας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για σας τους ίδιους και τις οικογένειές σας. Για αυτό το λόγο στόχος της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα Δημόσιο, Δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένο Δημοκρατικό σχολείο για όλους και όλες χωρίς καμιά διάκριση, ποιοτικά αναβαθμισμένο, με ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα σχολείο που θα παρέχει σύγχρονη, κριτική και δημιουργική γνώση, όπου θα απελευθερώνεται η δημιουργικότητα και θα αναπτύσσεται η συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης.

Θέλουμε, επίσης, να ευχηθούμε δύναμη και στις οικογένειές σας, που είναι δίπλα σας και σας στηρίζουν, όπως και στους εκπαιδευτικούς, που έδωσαν και δίνουν το δικό τους αγώνα για την σωστή προετοιμασία σας.

Ας έχουμε στον νου μας τα λόγια του Χαλίλ Γκιμπράλ, «να πιστεύεις στα όνειρα, γιατί σ’ αυτά είναι κρυμμένη η πύλη της αιωνιότητας.»

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ