ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Η εκδήλωση του ΚΚΕ για την υγεία (φωτο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουνίου η εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Καστοριάς-Βοΐου του ΚΚΕ με θέμα “Ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός! Συζητάμε για την Υγεία με αφορμή την πανδημία”.

Την ομιλία έκανε ο Θανάσης Χαστάς, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βρέθηκε ο λαός με αφορμή την πανδημία, επικεντρώνοντας στα προβλήματα που προέκυψαν στην περιοχή μας και στις τεράστιες ελλείψεις του Συστήματος Υγείας. Ανέδειξε ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της χρόνιας εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις. Τόνισε τις ευθύνες της κυβέρνησης λέγοντας, ότι « ο χρόνος που κέρδισε ο λαός, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να στηριχτεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, που και εδώ στην ΠΕ Καστοριάς νοσεί. Δεν προχώρησε σε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, αλλά ούτε και στο να στελεχωθούν πλήρως και να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι δομές υγείας, τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Αγροτικά Ιατρεία ».
Αναφέρθηκε, επίσης, στην κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα για τους εργαζόμενους, καθώς  το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας σημαίνει γενίκευση της εργασιακής ευελιξίας, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, απολύσεις, μαζική ανεργία, ανασφάλεια για την υγεία.  Στάθηκε ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στον κλάδο της γούνας και στην ανασφάλεια που έχουν επέλθει, καθώς και στους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και καιρό ενάντια στα σχέδια τεμαχισμού κι εκποίησης της ΛΑΡΚΟ.
Τέλος, τόνισε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα και όσον αφορά την πανδημία, με ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας ενισχυμένο σε όλες τις δομές του, μακριά απο τις σημερινές λογικές κόστους-οφέλους που βάζουν σε δεύτερη μοίρα την υγεία του λαού. Ο αγώνας για τα ζητήματα της υγείας του λαού μπορεί συνεχώς να κερδίζει νέες δυνάμεις στην προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, ο οποίος θα έχει ως κίνητρο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Back to top button