Καστοριανοί εθελοντές κάνουν τα λόγια πράξη και ομορφαίνουν την Καστοριά (φωτογραφίες)

Καστοριανοί εθελοντές από όλες τις γειτονιές της πόλης συναντήθηκαν για να κάνουν τα λόγια “Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα” πράξη και να συμβάλλουν όχι μόνο στην αλλαγή εικόνας της πόλης αλλά κυρίως της νοοτροπίας των κατοίκων.

Περισσότεροι από 60 τενεκέδες προετοιμάστηκαν και είναι έτοιμοι να παραδοθούν στους Kαστοριανούς ζωγράφους, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες που θα θελήσουν να συμμετέχουν στον καλλωπισμό του σκαλόδρομου της Εθνικής Τράπεζας.

Θυμίζουμε ότι το θέμα είναι “Πεταλούδες πολύχρωμες που απαντώνται στην περιοχή μας και όχι μόνο”. Η προσέγγιση στο έργο αφήνεται στην ελεύθερη επιλογή και φαντασία του κάθε καλλιτέχνη.

Τα έργα – ζωγραφισμένοι τενεκέδες θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Τα έργα αυτά θα αποτελέσουν τα πρότυπα – πηγή έμπνευσης για ομαδικό, εικαστικό δρώμενο που θα διοργανωθεί στη συνέχεια σε γειτονικό, ανοικτό χώρο, στο οποίο θα συμμετέχουν δημότες που αγαπούν τη ζωγραφική και επιθυμούν να συμβάλλουν στον καλλωπισμό του χώρου. Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση των επαγγελματιών ζωγράφων -εικαστικών που θα θελήσουν να συμμετέχουν και σε αυτή τη φάση της δράσης.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη συντονίστρια της δράσης κ. Ζούρλα Αφροδίτη μέσω της σελίδας της ομάδας “Στηρίζω την Καστοριά”, στο facebook.

 

 

κοινοποίηση

shares