Καστοριά

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μανιάκων ομορφαίνει! (φωτογραφίες)

Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία 4 χρόνια, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μανιάκων , πιστός στο ραντεβού του με την πανελλαδική ομάδα εθελοντών του Let’s do it Greece, συμμετέχει και φέτος στο πανελλήνιο κάλεσμα για εθελοντικές δράσεις οι οποίες έχουν στόχο να ομορφύνουν τον χώρο γύρο μας!

Η φετινή δράση με τίτλο «3 λεπτά τη φορά!» είναι ένα μεγάλο Green Challenge!!
Το challenge έχει ως εξής: Σε κάθε βόλτα, εξόρμηση, εκδρομή ή περίπατο αφιερώνουμε 3 λεπτά από τον χρόνο μας για να ομορφύνουμε τον χώρο στον οποίο κινούμαστε!! Μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια σε μια παραλία, να ποτίσουμε τα δεντράκια που διψάνε στο βουνό μας, να φροντίσουμε το πάρκο της γειτονιάς μας, να φυτέψουμε ένα δεντράκι ή να βάλουμε μια όμορφη πινελιά σε έναν αγαπημένο μας χώρο!

Δικός μας στόχος είναι ο χώρος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μανιάκων, ο χώρος που τα παιδιά μας περνάνε τη μισή τους μέρα μαθαίνοντας και πολλές ώρες τα απογεύματα παίζοντας.
Μέχρι σήμερα πολλοί γονείς έχουν αφιερώσει αρκετές ώρες, ώστε ο χώρος να καθαριστεί και να δημιουργήσουμε παιχνίδια στο προαύλιο για τα παιδιά. Στήριγμά μας σε αυτή την προσπάθεια και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μανιάκων, κος Ντίνος Πανταζής, ο οποίος και με προσωπική εργασία και μέσω εθελοντών που κινητοποίησε ο ίδιος, βοήθησε στην κοπή των χόρτων αλλά και στην απομάκρυνση 5.000 λίτρων κομμένων χόρτων και σκουπιδιών που συγκεντρώθηκαν από την εθελοντική εργασία των γονέων.

Η προσπάθεια μας δεν σταματά εδώ. Όλο το καλοκαίρι, όποτε μας το επιτρέπει ο καιρός και ο χρόνος των εθελοντών, θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο χώρο για όλο το χωριό. Οι εργασίες που θέλουμε ακόμα να κάνουμε, περιλαμβάνουν τη δημιουργία νέων παιχνιδιών, την τοποθέτηση παγκακιών και τη δημιουργία χώρων που τα παιδιά θα μπορούν να δημιουργήσουν μουσική και να ζωγραφίσουν.

Το ΔΣ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν έως τώρα και να παρακαλέσει όλα τα μέλη του να βοηθήσουν , ο καθένας με τις δεξιότητες και τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει, ώστε να γίνει το Σχολείο μας ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας.

 

Back to top button