Καλοκαιρινά μπισκότα φλαμίνγκο, αστεράκια και λουλούδια από τον Γιώργο Πουρναράκη
Υλικά:
Εκτέλεση:
-
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, την βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
-
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
-
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει ζύμη.
-
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Βγάζουμε από το ψυγείο την ζύμη και προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180.
-
Πλάθουμε την ζύμη, κόβουμε τα μπισκότα με τα κουπ πατ και τα ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
-
Για το royal icing : Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και χτυπάμε για 2 λεπτά για να γίνει μαρέγκα.
-
Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
-
Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 μπολ και βάζουμε στο ένα κίτρινο, στο άλλο ροζ και στο άλλο μπλε.
-
Βάζουμε κάθε μείγμα σε σακούλες ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα μπισκότα.
-
Τα μπισκότα είναι έτοιμα! Καλή όρεξη!