Καστοριά – Συνταγή: Καλοκαιρινά μπισκότα φλαμίνγκο, αστεράκια και λουλούδια!

Καλοκαιρινά μπισκότα φλαμίνγκο, αστεράκια και λουλούδια από τον Γιώργο Πουρναράκη

Υλικά:

Μπισκότα
5 γρ. Αλάτι
300 γρ. Αλεύρι
100 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανιλίνη
100 γρ. Βούτυρο (κομμένο σε κύβους, κρύο)
Κουπ πατ (φλαμινγκο, αστέρι, λουλούδι)
1 αυγό
1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
Royal icing
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (ροζ, μαύρο, κίτρινο, μπλε)
2 ασπράδια
500 γρ. ζάχαρη άχνη (περασεσμένη από σίτα)
40 γρ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, την βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

  2. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.

  3. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  4. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει ζύμη.

  5. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  6. Βγάζουμε από το ψυγείο την ζύμη και προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180.

  7. Πλάθουμε την ζύμη, κόβουμε τα μπισκότα με τα κουπ πατ και τα ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.

  8. Για το royal icing : Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και χτυπάμε για 2 λεπτά για να γίνει μαρέγκα.

  9. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

  10. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 μπολ και βάζουμε στο ένα κίτρινο, στο άλλο ροζ και στο άλλο μπλε.

  11. Βάζουμε κάθε μείγμα σε σακούλες ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα μπισκότα.

  12. Τα μπισκότα είναι έτοιμα! Καλή όρεξη!

     

cookpad.com