ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ανακοίνωση του ΔΣ της ομάδας της Καστοριάς

Πέρυσι τέτοιο καιρό, ο αγαπημένος μας σύλλογος με τα ιστορικά ερυθροκίτρινα χρώματα, βρισκόταν μία ανάσα από τον οριστικό του αφανισμό από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, με μοναδικό εφόδιο την αγάπη της για τη φανέλα με τον κάστορα στο στήθος, και ελλείψει άλλων εναλλακτικών λύσεων, αρνήθηκε να συμβιβαστεί στην ιδέα της διάλυσης. Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ έπρεπε να συνεχίσει να υπάρχει πάση θυσία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Από την αρχική “παρέα”κάποιοι στην πορεία αποχώρησαν, άλλοι προστέθηκαν σε αυτή, η αγάπη τους όλων όμως για την ομάδα, αδιαμφισβήτητη. Μπροστάρης της προσπάθειας αυτής ο προ ολίγων ημερών παραιτηθείς και απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου Κος Ουσταμπασίδης. Μπροστάρης μιας προσπάθειας, η οποία λοιδωρήθηκε, χλευάστηκε και “καταδικάστηκε χωρίς απολογία”, ευτυχώς από λίγους και γνωστούς, ακάματους κριτές, οποιασδήποτε προσπάθειας σε αυτή τη πόλη.

Τονίσαμε εξαρχής, ότι η ποδοσφαιρική χρονιά που έφυγε και πρώτη της ομάδας μετά από ένα χρόνο παντελούς απουσίας από αγωνιστικές δραστηριότητες, θα ήταν χρονιά μεταβατική, χρονιά ανασύστασης. Δεν διστάσαμε να πούμε ότι χρήματα δεν έχουμε , και για αυτό απευθύναμε πρόσκληση στον απλό κόσμο να μας στηρίξει με το υστέρημά του. Να στηρίξει μια ομάδα που το μόνο “περιουσιακό στοιχείο” που της είχε απομείνει ήταν ένα παρατημένο γήπεδο-χωράφι – προπονητικό κέντρο στην Ποριά. Χωρίς έστω μια φανέλα προπόνησης για να μπει κάποιος εκεί και να προπονηθεί.

Σκύψαμε το κεφάλι, το χωράφι το κάναμε γήπεδο, κλείσαμε τα αυτιά μας, πήραμε τις φανέλες για τα παιδιά μας (έτσι βλέπουμε τους ποδοσφαιριστές μας) , χάρη στο δικό σας υστέρημα , το υστέρημά λίγων, που πίστεψαν στο αγνό της προσπάθειας μας. Αλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, άλλος με βοήθεια χρηματική , άλλος με βοήθεια υλική, άλλος με προσωπικό χρόνο για την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία της ομάδας. Καταφέραμε έστω και την τελευταία στιγμή, χωρίς ουσιαστικά προετοιμασία, να μπούμε χάρη σε εσας, στο γήπεδο. Όλους σας, ως διοικητικό συμβούλιο, σας ευχαριστούμε ειλικρινά για την συμπαράσταση σας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είμαστε σίγουροι ότι και του χρόνου θα είμαστε πάλι μαζί όλοι δίπλα στην ομάδα.

Ευχαριστούμε φυσικά και τα παιδιά μας, τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους ποδοσφαιριστές μας. Από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Όλους εσάς που δεχτήκατε να βάλετε πλάτη, που αισθανθήκαμε μαζί την τιμή που έχει να φοράς τη φανέλα με τον κάστορα στο στήθος, μακρυά από βεντετισμούς και ματαιοδοξίες χωρίς νόημα. Υποστήκαμε ήττες που δεν αρμόζουν στην ιστορία της ερυθροκίτρινης φανέλας, ήμασταν όμως μια οικογένεια. Μια γροθιά δυνατή, όλοι μαζί. “Σημασία έχει το παιχνίδι” λέγαμε. Να τελειώνει ο αγώνας και να νιώθουμε ότι δώσαμε ότι μπορούσαμε. Και το κάνατε πράξη. Και για όλα αυτά σας ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε επίσης τους προπονητές μας με τους οποίους πορευτήκαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Τον Κο Ποντίκη, τον Κο Τσαχουρίδη και φυσικά τον Κο Πελαγίδη. Όλοι τους, βάλανε τη σφραγίδα τους ώστε τα παιδιά να γίνουν μια οικογένεια και να αγωνίζονται για το σύνολο, την ομάδα.

Ως Δ.Σ δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε αναφορά και στον παραιτηθέντα πρόεδρο Κο Ουσταμπασίδη. Να τον ευχαριστήσουμε που φορές πάμπολλες, κυριολεκτικά έτρεχε μόνος του, για να συνεχίσει να υπάρχει η ομάδα. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν ότι έτρεξε, μόχθησε για να υπάρχει στο γήπεδο η ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Είναι αναμφισβήτητο επίσης, ότι από οποιοδήποτε πόστο θα είναι πάντα ένας χρήσιμος εργάτης της ερυθροκίτρινης φανέλας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος και πιο συγκεκριμένα οι ζυμώσεις και επαφές του ιδίου, για το “αύριο” της ομάδας είναι ο λόγος που η προγραμματισμένη για το προηγούμενο Σάββατο Γενική Συνέλευση μετατέθηκε για το ερχόμενο Σάββατο 20 Ιουνίου 2020.

Καλούμε λοιπόν τα μέλη του Α.Γ.ΣΝ.Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ” , και απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσους αγαπάνε την ΚΑΣΤΟΡΙΑ, και θέλουν να ακούσουν, να προτείνουν ή ακόμα και να συμμετάσχουν με τον οποιοδήποτε τρόπο στα κοινά της ομάδας και στη προσπάθεια της για την επόμενη χρονιά , να προσέλθουν το Σάββατο 20 Ιουνίου και ώρα 6 : 30 μ.μ στο Plaza καφέ στο εμπορικό κέντρο για την ετήσια τακτική γενική συνέλευση.

Εκεί, και με τις αποστάσεις ασφαλείας που επιβάλλει η νέα πραγματικότητα του Covid 19, θα λάβει χώρα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της διοίκησης για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, θα κυρωθεί και επίσημα η παραίτηση του προέδρου και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη σύσταση νέας διοίκησης που θα σχεδιάσει την “επόμενη μέρα” της ομάδας.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους. Για να καταθέσουμε απόψεις, να συζητήσουμε για την ομάδα που όλοι μας αγαπάμε και να αποδείξουμε αυτή την αγάπη μας έμπρακτα. Κανείς δεν περισσεύει. Κανείς που θέλει να βοηθήσει, να συμμετάσχει. Αφήνουμε εγωισμούς και “φιλονικίες” του χτες, στο χτες. Εκεί που πραγματικά όλα αυτά ανήκουν. Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ είναι όλων μας. Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

Με τιμή,
Το Δ. Σ

Back to top button