Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Μύδια σαγανάκι (φωτογραφίες)

Μύδια σαγανάκι από τη Χρύσα από τους Μανιάκους

Υλικά:

1 σακουλάκι μύδια ψίχα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντομάτα πελτέ
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μαϊντανός
1 κ.σ. βεγγετα
150 γρ. τυρί
Ελαιόλαδο
Λίγο νερό

Εκτέλεση:

  1. Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.

  2. Έπειτα ρίχνουμε τα μύδια και τα τσιγαρίζουμε.

  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματάκια και το πελτέ και λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά.

  4. Προσθέτουμε τις πιπεριές μας το αλάτι το πιπέρι την ρίγανη και στο τέλος ρίχνουμε την βεγγετα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει.

  5. Λίγο πριν το βγάλουμε ρίχνουμε την φέτα.

  6. Αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο και το βγάζουμε από το μάτι.

  7. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το σερβίρουμε με ρυζάκι. Καλή όρεξη!

Back to top button