Καστοριά

Λάζαρος Παπαδόπουλος «Αν τα μέτρα ήταν πιο αυστηρά και είχαν παρθεί από την αρχή, θα είχαμε λιγότερα κρούσματα»

 

«Να θωρακίσουμε την πόλη μας από νέα κρούσματα  να γίνει  μια επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και συμπαράσταση της πολιτείας, σε όλα τα επίπεδα» , δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο Πρόεδρος του  Ιατρικού Συλλόγου Ν. Καστοριάς Ιατρός Λάζαρος Παπαδόπουλος. 

Συνέντευξη : Θεοδώρα Κωτσοπούλου  

Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε πως  αν τα μέτρα  ήταν πιο αυστηρά , που θα έπρεπε  αυτά να είχαν  γίνει από την  αρχή τα κρούσματα  θα ήταν λιγότερα. 

Περάσαμε μια πολύ δύσκολη εποχή με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Καστοριά και ευτυχώς τώρα βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Κοιτάζοντας πίσω, τι λάθη, τι μαθήματα, και τι μηνύματα θεωρείτε ότι πήραμε σαν τοπική κοινωνία;

Οι συμπολίτες μας που κατανόησαν την κατάσταση και εφάρμοσαν τα μέτρα, είχε ως αποτέλεσμα αυτή την στιγμή η πόλη μας να θωρείται ως μια από τις πιο καθαρές, μετά την επιδρομή του ιού. Οι τοπικοί φορείς είχαν ζητήσει, να γίνουν τα μέτρα πιο αυστηρά , που θα έπρεπε να είχαν τότε τα  κρούσματα θα ήταν λιγότερα μιλώντας με πιθανότητες και όχι με βεβαιότητα.

Πως ζήσατε την πανδημία ως Πρόεδρος αλλά και ως γιατρός και ως πολίτης

Με την ιδιότητα του Πρόεδρου βρισκόμουν στην πρώτη γραμμή θα λέγαμε, ήμουν μαζί με τους πολίτες , ήταν ομαδική η αντιμετώπιση του προβλήματος, εκεί στοχεύσαμε αλώστε.

Τι πιστεύετε ότι να πρέπει αν γίνει ώστε να περιοριστεί η επανεμφάνιση του ιού Και πόσο έτοιμοι είμαστε απέναντι σε ένα  τέτοιο ενδεχόμενο;

Προς την κατεύθυνση αυτή κ. Κωτσοπούλου πιστεύω ότι θα βοηθήσει η τήρηση των απλών κανόνων υγιεινής , η απόσταση των δυο μέτρων, το πώς χαιρετάμε καθώς επίσης και , το πώς συμπεριφερόμαστε απέναντι στον άλλον.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει και από ποιους για την βελτίωση της κατάστασης και την επανακαμψη των παλαιοτέρων ρυθμών.

Να θωρακίσουμε την πόλη μας από νέα κρούσματα, μια επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και συμπαράσταση της πολιτείας, σε όλα τα επίπεδα.

Κ. Παπαδόπουλε  διαπιστώνω  μια πικρία  από τους συμπολίτες μας που Κυβερνητικά στελέχη δεν έχουν έρθει στην Καστοριά, πώς το σχολιάζετε εσείς αυτό;

Συμφωνώ αρχικά, αλλά ο φόρτος εργασίας που έχουν αυτή την περίοδο , μπορεί να τους εμπόδισε να έρθουν, αλλά ίσως να είχαν εμπιστοσύνη στους τοπικούς φορείς και δεν θεώρησαν ότι η παρουσία είναι απαραίτητη, δεν θεωρώ το πρέπει να μας στεναχωρεί αυτό είχαμε άριστη συνεργασία όλο το διάστημα αυτό και με τον κ. Χαρδαλια και με όλα τα Κυβερνητικά Στελέχη. Η Πολιτεία μας έχει εμπιστοσύνη και δούλεψε με αυτόν τον τρόπο όλο το χρονικό αυτό διάστημα.

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

kastoria365.gr

 

 

Back to top button