ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτή πρόσκληση στην κυριακάτικη δράση του “Στηρίζω την Καστοριά”

Την Κυριακή 28 Ιουνίου, στο πλαίσιο της δράσης που ανακοίνωσε η συλλογική κίνηση “Στηρίζω την Καστοριά”  για τον καλλωπισμό του σκαλόδρομου επί της 11ης Νοεμβρίου (δίπλα στην Εθνική Τράπεζα), συμμετέχουμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Ερμού, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.

Ειδικότερα:

1. Συμμετέχουμε σε εικαστικό δρώμενο (10:00 -13:00) και ζωγραφίζουμε τενεκέδες με θέμα <πολύχρωμες πεταλούδες που απαντώνται στην περιοχή μας και όχι μόνο> υπό την καθοδήγηση των εικαστικών κ.κ. Διαμαντοπούλου Άννα, Στεργίου Μαρία, Χαρίτωνος Δωροθέα.

2. Γνωρίζουμε τις αληθινές πεταλούδες της περιοχής μας χάρη στη συμμετοχή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς και του φωτογραφικού υλικού που διαθέτουν συμπολίτες μας φωτογράφοι.

3. Θαυμάζουμε τους ζωγραφισμένους τενεκέδες με θέμα <πολύχρωμες πεταλούδες>, που ήδη ετοίμασαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζωγράφοι της πόλης μας καθώς και συμπολίτες μας που αγαπούν τη ζωγραφική.

4. Φωτογραφιζόμαστε με τα έργα μας.

5. (12:00 -14:00) Φυτεύουμε αρωματικά φυτά στους ζωγραφισμένους τενεκέδες και διακοσμούμε τον σκαλόδρομο.

Όσοι αγαπάτε τη ζωγραφική ή την κηπουρική, μα κυρίως αγαπάτε την πόλη μας, ντυθείτε κατάλληλα, φορέστε γάντια και καπέλο, πάρτε μαζί σας, αν έχετε, το φτυαράκι κηπουρικής σας κι ελάτε με τους φίλους σας, τον/την σύντροφο σας ή τα παιδιά σας, να συμβάλλετε στη δημιουργία μιας μόνιμης <μικρής υπαίθριας έκθεσης ζωγραφικής>.

Όλοι μαζί βιώνουμε την χαρά της δημιουργίας, την ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς, την δύναμη της συμμετοχής. Βήμα-βήμα προχωράμε στις αλλαγές που επιθυμούμε για την πόλη μας.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνεργάζονται:

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Απόζαρι, Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς ‘Αθανάσιος Χριστόπουλος, Σύλλογος Απολλωνιαδιτών Καστοριάς, Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Σύλλογος Φίλων Εικαστικών Τεχνών Καστοριάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καστοριάς και της Κοινότητας Καστοριάς.

Επισήμανση: Φοράμε γάντια. Τηρούμε τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.

 

 

Back to top button