Καστοριά – Συνταγή: Γριβάδι ταβάς

Γριβάδι ταβάς από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ

1 ψάρι γριβάδι
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε χοντρές ροδέλες
3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
3 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
λίγο κόκκινο πιπέρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά το ψάρι μας και το αλατίζουμε μέσα και έξω.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε το μισό από το ελαιόλαδο, τις σκελίδες του σκόρδου και το ένα φλιτζανάκι του καφέ από την τριμμένη φρυγανιά.
Τοποθετούμε στο κέντρο του σκεύους  το ψάρι και γύρω γύρω τις κομμένες ντομάτες και τις πιπεριές.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε το ψάρι με την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά και το κόκκινο πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

erasitexnies.blogspot.com