Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Τσιζκέικ ανανά

Έπιασε ζέστη φίλοι μου, και θέλουμε να έχουμε κάτι δροσιστικό… όλες τις ώρες της μέρας. Έτσι, η έμπνευση ήταν πολύ δροσιστική και εύκολη! Κι επειδή δεν έμεινε ούτε η πρώτη δόση, ούτε η δεύτερη- δεν κατάφεραν να βγάλουν τη μέρα, μάλλον είναι ωραίο γλυκό! Και ο ανανάς το καλοκαίρι έχει την τιμητική του.
Σας προκαλώ να το φτιάξετε και θα γίνει αγαπημένο!
Ας δούμε πως γίνεται:

Υλικά:
παντεσπάνι
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
κρέμα τυριού
1 σαντιγί σκόνη τύπου Garni
1 ποτήρι φρέσκο γάλα κρύο
1 κομπόστα μεγάλη ανανά
240γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
κρέμα λεμονιού
το ζωμό από την κονσέρβα του ανανά
νερό όσο να συμπληρωθούν 3 ποτήρια ζωμού
6 κουτάλια ζάχαρη
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου λεμόνι
1 κουτάλι βούτυρο ή μαργαρίνη

Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C. Στρώνουμε μία κουμπωτή φόρμα 30εκ με λαδόκολλα.

Αυτά είναι τα υλικά μας.

Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε την ζάχαρη χτυπώντας πολύ καλά ώσπου να πήξουν. Ανακατεύουμε απαλά το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και απλώνουμε στην φόρμα.

  
Ψήνουμε περίπου 20′. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα. Ξαναβάζουμε στην φόρμα και ραντίζουμε με 5-6 κουτάλια από το ζωμό ανανά.
  
κάνουμε τη σαντιγί χτυπώντας πολύ καλά την σκόνη με το κρύο γάλα. Προσθέτουμε και το τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλέθουμε στο μπλέντερ τον ανανά και τον στύβουμε πολύ καλά, να χάσει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε στην κρέμα τον ανανά και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.
   
Σε κατσαρολάκι ενώνουμε πάνω σε φωτιά τον ζωμό ανανά, το νερό το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να πήξει η κρέμα. κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. (Βοηθάει να μην πιάσει κρούστα η κρέμα στο ψυγείο). Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
   
Στο ελαφρά σιροπιασμένο παντεσπάνι απλώνουμε την κρέμα τυριού, και από πάνω την κρέμα λεμονιού.
    
Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Όσο λαχταριστή φαίνεται, τόσο νόστιμη και δροσερή είναι!
Φτιάξτε την φίλοι μου και το καλοκαίρι θα το περάσετε παρέα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

masasoura.blogspot.com

 

 

Back to top button