Καστοριά

Χρήστος Μουρατίδης: “Στόχος μας είναι να προβάλλουμε την περιοχή μας για να έχουμε επισκέπτες”

Δυναμική επανεκκίνηση των πολιτιστικών του δράσεων επιχειρεί ο Δήμος Καστοριάς, υλοποιώντας σε πρώτη φάση το πλάνο των άμεσων ενεργειών του

Της Ελένης Μελά

Όπως τόνισε σε συνέντευξη του ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Χρήστος Μουρατίδης: «Ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό», και συμπλήρωσε ότι: «Μετά την άρση των μέτρων και ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα θα προγραμματίζουμε σταδιακά τις εκδηλώσεις μας. Ήδη στο πλαίσιο προβολής της περιοχής μας ξεκινήσαμε μια διαφημιστική καμπάνια στο διαδίκτυο. Επίσης προβάλουμε την περιοχή και μέσα από άρθρα σε εφημερίδες και σάιτ πανελλαδικής εμβέλειας».

Σε μια επόμενη φάση η αντιδημαρχία πολιτισμού προγραμματίζει και ένα press trip με δημοσιογράφους, οι οποίοι αφού επισκεφθούν και ξεναγηθούν στην Καστοριά θα γράψουν και θα προβάλουν με το δικό τους τρόπο την περιοχή μας.

«Επίσης σχεδιάζουμε και κανονίζουμε μια επαφή με τουριστικούς πράκτορες, τόσο από τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Αθήνας, όσο και από τα διεθνή», τόνισε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και υπογράμμισε ότι: «Στόχος μας είναι να προβάλλουμε εκ νέου την περιοχή μας για να έχουμε επισκέπτες, οι οποίοι θα βρουν λόγους να μείνουν περισσότερες μέρες στην Καστοριά».

Ωστόσο το καλοκαίρι βρίσκεται ακόμα στην αρχή και η ιδέα για τη διοργάνωση νέων πολιτιστικών δράσεων αρχίζει σιγά, σιγά να ωριμάζει. Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού ενημέρωσε από την πλευρά του ότι: «Αναφορικά με τις εκδηλώσεις, περιμένουμε τις αποφάσεις του υπουργείου πολιτισμού και τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Από όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, μετά τις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι συναυλίες και ήδη έχουμε κάνει έναν πρώτο προγραμματισμό. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε το ‘Φεστιβάλ Αυλής’ και μάλιστα, αυτή τη φορά να το ταξιδέψουμε και σε άλλους προορισμούς, μέσα σε στενά, ίσως ακόμη και στο γύρο της λίμνης. Θα δούμε και άλλους χώρους με σκοπό να ενισχύσουμε και να προβάλουμε καλύτερα το συγκεκριμένο φεστιβάλ».

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

kastoria365.gr

 

 

Back to top button