ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η Ντίνα Αγράμπελη για το “Πίσω από πόρτες κλειστές”

Μια οπτικοακουστική εγκατάσταση που παρουσιάζεται σε έναν χώρο εξαιρετικά προσεγμένο και τέλεια συντηρημένο (ευτυχώς).

Από την ομάδα της Αθηνάς Κιορπελίδου, στο αρχοντικό Μπασάρα.

Το δρώμενο, πραγματεύεται ένα πολύ δύσκολο θέμα, την βία στο σπίτι, όπου οι πόρτες είναι κλειστές και τίποτα δεν “πρέπει” να διαφύγει. Μία εντολή, καλά «φυτεμένη» από άλλες φωνές, που κατευθύνουν τις ολόδικές μας στάσεις ζωής.

«Τα εν οίκω, μη εν δήμω», να μια φωνή που επαναλαμβάνεται και συνεχίζει να ανανεώνει την διαταγή για κάθε λεκτική, ψυχολογική, συναισθηματική και πραγματική βία που κρύβεται πίσω από την Μεγάλη Σιωπή των θυμάτων.

Η παράσταση είναι υψηλού επιπέδου με σεβασμό σε αυτό που πραγματεύεται. Κάθε δωμάτιο, έχει διαφορετικό περιεχόμενο. Εγώ προσωπικά συγκλονίστηκα στο δωμάτιο της ασφάλειας, ακούμπησα στον τοίχο, άκουγα την φωνή του αφηγητή βλέποντας έξω και πίσω από τα κάγκελα του παραθύρου, και όταν συνήλθα είχα αναγνωρίσει πολλά από τα στερεότυπα που με έχουνε βίαια «ακουμπήσει» στην ζωή μου.

Όμως η τέχνη δεν βαθμολογείται και ευτυχώς ξέρει πολλές «γλώσσες» για να μιλήσει στους ανθρώπους, πράγμα που ο Αλέξανδρος Μιχαήλ  έχει αποδείξει πως μπορεί να το πετύχει.
Οι θεατές φεύγουν και κάτι παίρνουν μαζί τους, συνομιλούν με αυτό, τίποτα δεν είναι όπως πριν. Κάτι έχει ριζώσει στις καρδιές, ο σπόρος περιμένει και σκέφτεται και ίσως αποφασίζει την όποια ανατροπή, αδιαφορώντας παντελώς για την ασφυξία που έχει επιβάλει ο φόβος.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα

Οι πόρτες του Αρχοντικού Μπασάρα θα παραμείνουν ανοιχτές έως την Κυριακή 28 Ιουνίου. Σπεύσατε!

Ώρες λειτουργίας:
– Πέμπτη 25 & Παρασκευή 26/6: 19:00-22:00
– Σάββατο 27 & Κυριακή 28/6: 11:00-14:00 & 19:00-22:00

 

Back to top button