Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Κέικ με σμέουρα

Κέικ με σμέουρα από τον Γιώργο Πουρναράκη

1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά:

  1. 150 γρ. Κατεψυγμένα ή φρέσκα σμέουρα
  2. 200 γρ. Βούτυρο
  3. 200 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
  4. 200 γρ. Αλεύρι
  5. 3 αυγά
  6. 1 κ.σ. Άχνη ζάχαρη
  7. Βούτυρο για την φόρμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

  2. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.

  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα σμέουρα, 1-2 κ.σ. αλεύρι, 1 κουτάλια της σούπας άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

  5. Στο μείγμα με τα αυγά ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  6. Αναμειγνύουμε τα μείγματα απαλά.

  7. Βουτυρώνουμε την φόρμα.(30*12)

  8. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και το απλώνουμε.

  9. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.

  10. Το κέικ είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!

cookpad.com

Back to top button