ΕλλάδαΚαστοριά

NOVARTIS…ποικιλοτρόπως – του Νίκου Δόικου

Να συμφωνήσω σε πολλά με την κριτική στην παρελθούσα «αριστερή» κυβερνητική παρένθεση.

Άλλωστε, ενώ κυβερνούσε, έγραφα για «σουργελισμό» στελεχών και συμπεριφορών, στις σελίδες της «Αυγής» και συνεχίζω να πιστεύω πως κάποιοι/κάποιες ξευτέλισαν τις αξίες για τις οποίες κάποιοι άλλοι/άλλες παλιότεροι μάτωσαν (κυριολεκτικά και ποικιλοτρόπως).

Αλλά , σας παρακαλώ πείτε μου εσείς που μονομερώς τα βέλη σας κατευθύνετε , αλήθεια πιστεύετε ότι υπάρχουν Ελλαδικές πολιτικές δυνάμεις, της μεταπολεμικής τουλάχιστον περιόδου, που κυβέρνησαν και που δεν «υποβοηθήθηκαν» ποικιλοτρόπως στην ανέλιξη τους ή δεν χρηματοδοτήθηκαν (πόσο προσέχω την ορολογία δεν γράφω χρηματίστηκαν) από ξένα κέντρα, από εξωχώριους ταβαντζήδες και από επιχώριους αντιπροσώπους των εξωχώριων ταβαντζήδων, επίσης ποικιλοτρόπως ?

Ειλικρινά θέλω μιαν απάντηση για να ξέρω με τι είδους αναλυτές και λόγιους συζητώ.

Η δική μου άποψη ? Θεωρώ πως αυτή η πολιτική και οικονομική «αμοιβαιότητα» αποτελεί κοινό τόπο της σύγχρονης Ελλαδικής πολιτικής ζωής και θα έπρεπε να αναλύεται και να αναδεικνύεται από όσους όντως ενδιαφέρονται να μετεξελιχθεί σε σοβαρό κράτος αυτό το έρμο κρατικό μόρφωμα των αντιπάλων του Καποδίστρια (πιο μαλακά δεν λέγεται) που συνεχίζουν (παρασκηνιακώς ή και ενίοτε προσκηνιακώς) να κυβερνούν τον τόπο…ποικιλοτρόπως.

 

Back to top button