ΑθλητικάΕλλάδα

Το ασύλληπτο ρεκόρ του Αντωνιάδη

Ενα ιστορικό ρεκόρ που κρατάει ακόμα και στις μέρες μας, πραγματοποίησε τον Ιούνιο του 1972 ο Αντώνης Αντωνιάδης. Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Παναχαϊκή και ο διεθνής επιθετικός σημειώνει δύο γκολ. Εφτασε τα 39 που αποτελεί ρεκόρ στην Ιστορία των πρωταθλημάτων της Α’ Εθνικής, αλλά χάνει το «χρυσό» παπούτσι για ένα γκολ από τον Γκερντ Μίλερ.

Τα υπόλοιπα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν Ιούνιο στην Α` εθνική κατηγορία, όπως τα παρουσιάζει η Super League, είναι τα εξής:

1961
Ο Παναθηναϊκός είναι ήδη πρωταθλητής αλλά στην τελευταία αγωνιστική θέλει να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Με ένα γκολ του Μπενάρδου (48’ κεφαλιά) επικρατεί με 1-0 και τερματίζει επτά βαθμούς μπροστά από τους «ερυθρόλευκους».

1967
Το μπαράζ των ισόβαθμων Πιερικού και Πανσερραϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι κρίσιμο. Ο νικητής παραμένει στην Α’ Εθνική. Μετά από μάχη 120 λεπτών, αφού χρειάστηκε και παράταση, ο Πιερικός επικρατεί με 2-1 (63’ φάουλ Φελεκίδης, 93’ σουτ Παπαδόπουλος – 21’ αυτογκόλ Κιζίρογλου). Τελικά με αύξηση των ομάδων, θα μείνει και ο Πανσερραϊκός στην κατηγορία.

2009
Ο Παναθηναϊκός αποκτά από τη Μαρσέιγ τον Γάλλο διεθνή επιθετικό Τζιμπρίλ Σισέ. Στην πρώτη από τις δύο σεζόν που αγωνίστηκε και βγήκε πρώτος σκόρερ, ο Γάλλος επιθετικός βοήθησε αποφασιστικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

AΠΕ

Back to top button