Καστοριά

H Ένωση Στρατιωτικών στον Ζήση Τζηκαλάγια

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ της ΕΣΠΕΕ Καστοριάς συναντήθηκε με τον Βουλευτή Καστοριάς ΝΔ κ. Ζήση Τζηκαλάγια, στο γραφείο του στην πόλη της Καστοριάς.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό  κλίμα. Το ΔΣ κατέθεσε υπόμνημα και ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή  για όλα τα θέματα επικαιρότητας που απασχολούν τους   συναδέλφους  που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Αναλυτικά, ενημερώσαμε για τις εξελίξεις σχετικά με τη διεκδίκηση του επιδόματος παραμεθορίου των συναδέλφων που υπηρετούν στο επιτελείο του Συντάγματος , την πρόταση που υποβάλαμε για την ετήσια υγειονομική εξέταση (ΕΥΕ) των στρατιωτικών της φρουράς Καστοριάς , το πρόβλημα που υπάρχει με την ιεραρχική εξέλιξη των καταταγέντων αξιωματικών στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών τα έτη 1991 (τάξη 1993) και 1992 (τάξη 1994).

Ο κ. βουλευτής έδειξε ενδιαφέρον για τα θέματα που του αναλύσαμε και στον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε, μας μετέφερε τις εντυπώσεις του από την πρόσφατη επίσκεψή του στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο. Νίκο Παναγιωτόπουλο τον οποίο και ενημέρωσε μεταξύ άλλων για τα θέματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς της περιοχής  Καστοριάς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για την πρόταση μας, σχετικά με την ΕΥΕ των στρατιωτικών της φρουράς , με την ιδιότητά του και ως Ιατρός αλλά και με τις γνώσεις του για τις συνθήκες και επάνδρωση του Νοσοκομείου της Καστοριάς σε Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συμφώνησε ότι η πρόταση είναι ρεαλιστική και υλοποιήσιμη. Επίσης, έγινε συζήτηση και για άλλα θέματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Η ΕΣΠΕΕ Καστοριάς ευχαρίστησε τον κο. Βουλευτή για τις άοκνες προσπάθειες που κάνει προκειμένου να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία στην ακριτική περιοχή μας. Από την πλευρά του ο κ. βουλευτής τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες της Ένωσης για την επίλυση των προβλημάτων, ενώ δόθηκε δέσμευση και από τις δύο πλευρές για συνέχιση των επαφών τους και για την από κοινού προσπάθεια να επιλύονται τα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στις μονάδες του σχηματισμού.

 

 

 

 

Back to top button