Καστοριά

Μαθηματικό Καστοριάς: Μεταγραφή μόνο με το Λαμίας – Το πτυχίο θα είναι ισοδύναμο με το πτυχίο των υπόλοιπων πανεπιστημίων; (βίντεο)

Οι απόφοιτοι των δύο τμημάτων Καστοριάς και Λαμίας δεν θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τα τμήματα της Λαμίας και της Καστοριάς από φέτος δεν είναι αντίστοιχα με τα υπόλοιπα, αλλά μόνο μεταξύ τους.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι εισαχθούν σ’ αυτά δεν θα μπορούν να πάρουν μετεγγραφή για κάποιο άλλο τμήμα, παρά μόνο μεταξύ Λαμίας και Καστοριάς

Την αποκάλυψη κάνει η ιστοσελίδα naftemporiki.gr και ο μαθηματικός-ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης εξηγεί….

Τι σημαίνει ότι δεν είναι αντίστοιχα; Σημαίνει ότι το πτυχίο που θα χορηγούν στους αποφοίτους τους δεν θα είναι ισοδύναμο με το πτυχίο των υπόλοιπων τμημάτων.
Γιατί αν ήταν ισοδύναμο θα έπρεπε να είναι και αντίστοιχα. Δηλαδή οι απόφοιτοι των δύο αυτών τμημάτων δεν θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των άλλων τμημάτων. Τι επαγγελματικά δικαιώματα θα έχουν; Κανείς δεν γνωρίζει, γιατί δεν έχουν οριστεί επαγγελματικά δικαιώματα μετά την άρση της αντιστοιχίας. Αυτό σημαίνει ότι οι απόφοιτοί τους θα είναι στον αέρα. Τα παιδιά αυτά γιατί να σπουδάσουν; Για να πάρουν ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα; Το σωστό θα ήταν να καταργηθούν, αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξή τους και οι φοιτητές τους να διασκορπιστούν στα υπόλοιπα αντίστοιχα τμήματα, αν υπάρχουν. Το να διατηρούνται τμήματα που δεν οδηγούν πουθενά δεν έχει κανένα νόημα. Θα εισαχθούν και φέτος κάποιοι υποψήφιοι, εν γνώσει τους πια, ότι θα πάρουν πτυχίο χωρίς αντίκρισμα, αλλά προφανώς δεν θα προτιμηθούν αυτά τα τμήματα, παρά μόνο ως λύση ανάγκης. Θα αποφανθεί μετά το Υπουργείο Παιδείας ότι δεν έχουν ζήτηση οι σπουδές σ’ αυτά τα τμήματα και θα τα κλείσει. Ας το κάνει από τώρα πριν δημιουργήσει μια στρατιά πτυχιούχων χωρίς μέλλον.

Το θέμα σχολίασε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλης Καραναστάσης μιλώντας για σκόπιμη υποβάθμιση απέναντι στην μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Back to top button