Καστοριά

Ο αντιδήμαρχος Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος για τις παιδικές χαρές του Δήμου Καστοριάς

Ως μητροπολιτική πρόκειται να λειτουργήσει η παιδική χαρά στο Ντολτσό («Κούνιες»)

Σε διαδικασίες ωρίμανσης των μελετών για τις Παιδικές Χαρές προχωρά ο Δήμος μας, ώστε να δοθεί η πιστοποίηση για τη λειτουργία τους

Η λειτουργία της παιδικής χαράς στο Ντολτσό ως μητροπολιτική προκειμένου να προσελκύσει επισκέπτες από όλες τις περιοχές της  Δυτ. Μακεδονίας, περιλαμβάνεται στα άμεσα σχέδια του Δήμου Καστοριάς.

Όπως ανέφερε στο fonikastorias.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων – Πολεοδομίας και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού  340.000 ευρώ.

«Εμείς, ως νέα δημοτική αρχή έχουμε ωριμάσει την μελέτη της παιδικής χαράς στο Ντολτσό η οποία  είναι η μεγαλύτερη παιδική χαρά του Δήμου και ίσως, όλου του Νομού. Θέλουμε να λειτουργήσει ως μία μητροπολιτική παιδική χαρά για την ευρύτερη περιοχή. Δηλαδή, να μπορεί να έρθει ο επισκέπτης, ίσως μόνο για την παιδική χαρά. Να  πει ο πολίτης της  Δυτικής Μακεδονίας:  «Ευκαιρία, να πάμε και στην παιδική χαρά της Καστοριάς, η οποία είναι δίπλα στη λίμνη, μέσα στο στον ιστορικό ιστό  της πόλης», ανέφερε.

Αυτό το διάστημα η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων – Πολεοδομίας και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας προχωρά τις διαδικασίες ωρίμανσης των μελετών για τις παιδικές χαρές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καστοριάς, προκειμένου να δοθούν οι απαιτούμενες για τη λειτουργία τους πιστοποιήσεις αφού καμία από αυτές δεν διαθέτει.

«Εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος και η δική μου διεύθυνση, ωριμάζουμε τις μελέτες  για την κατασκευή των παιδικών  χαρών όπως ορίζεται να γίνει βάση των προδιαγραφών.

Κατά τα προηγούμενα χρόνια είχαν τοποθετηθεί πινακίδες στις παιδικές χαρές στις οποίες αναγράφονταν ότι  όσοι μπαίνουν μέσα στον χώρο εισέρχονται με δική τους ευθύνη, αφού  δεν ήταν πιστοποιημένες. Έγινε έλεγχος καταλληλότητας και πολλές παιδικές χαρές ξηλώθηκαν.

Από το 2004 έως και το  2019, κατασκευάστηκαν τέσσερις παιδικές χαρές σε όλον τον Δήμο Καστοριάς. Αυτές είναι:  δίπλα από το ΚΑΠΗ του Δήμου Καστοριάς, στην Λεωφόρο Κωπηλατών μπαίνοντας αριστερά, στο πάρκο Ελευθερίας και στο Κεφαλάρι. Αυτές ουσιαστικά κατασκευάστηκαν με προδιαγραφές  ώστε να μπορούν να πάρουν την πιστοποίηση.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι από το Υπουργείο Εσωτερικών υπάρχει  οδηγία σύμφωνα με την οποία τα όργανα των παιδικών χαρών θα πρέπει  κάθε χρόνο να ελέγχονται και να  λαμβάνουν πιστοποίηση. Η πιστοποίηση δεν έχει να κάνει μόνο με  τα όργανα. Έχει να κάνει και με τον περιβάλλοντα χώρο. Αν και η επιτροπή ελέγχου παιδικών χαρών είχε συνεδριάσει, παρόλα αυτά, καθυστερούν από τις αρμόδιες επιτροπές  οι διαδικασίες και  έως σήμερα, δεν έχουν λάβει την απαιτούμενη  έγκριση.

Να αναφέρω ακόμη ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία ωρίμανσης μελετών για τις παιδικές χαρές:  ΛΥΒ, Πολυκάρπης και Μαυροχωρίου.

Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Έγινε βάση πληθυσμιακών κριτηρίων και  χιλιομετρικών αποστάσεων από άλλες», σημείωσε.

Εξάλλου, στον Δήμο Καστοριάς στάλθηκε πρόσφατα από τον ΤΑΡ, η σύμβαση  δωρεάς για την κατασκευή επτά παιδικών χαρών στις περιοχές απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός. Αυτές θα κατασκευαστούν  σε Ιεροπηγή, Οινόη, Μεσοποταμία, Χιλιόδενδρο, Μανιάκοι, Δισπηλιό και Κορησό.

Ελένη Ψωμαδάκη

fonikastorias.gr

 

 

Back to top button