Καστοριά

Το ΕΠΑΛ Καστοριάς για τρίτη χρονιά στο Erasmus+

Το ΕΠΑΛ Καστοριάς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα διαχειριστεί Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο πλαίσιο του Erasmus+. Η επίβλεψη του προγράμματος πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) το οποίο καλύπτει πλήρως τα έξοδα των μετακινούμενων.
Το πρόγραμμα έχει τίτλο   ”ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ” ,  με κωδικό αριθμό 2020-1-EL01-KA102-078483 και αποτελείται από 6 ροές.
Συνολικά 46 μαθητές των τομέων Ηλεκτρολογίας /Ηλεκτρονικής, Μηχανολογίας, Υγείας-Πρόνοιας, Γεωπονίας και Οικονομίας/Διοίκησης θα ταξιδέψουν στην Ισπανία (Βαρκελώνη) και στην Τσεχία (Οστράβα) όπου θα καταρτιστούν δια μέσου της πρακτικής άσκησης και θα αποκτήσουν εμπειρία στο αντίστοιχο επαγγελματικό περιβάλλον του τομέα τους. Επίσης θα έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και τις εξελίξεις των ειδικοτήτων τους.
Το σχολείο μας συνεχίζει να προσφέρει στους μαθητές του την δυνατότητα επαφής και κατανόησης του πολιτισμού και της κουλτούρας άλλων Ευρωπαϊκών λαών συμβάλλοντας έτσι, στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο  Ανάπτυξης για την κοινωνική σύγκλιση ολόκληρης της Ευρώπης.

 

Back to top button