Καστοριάφωτορεπορτάζ

Η εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Μεσοποταμία (φωτογραφίες)

Επίκεντρο του εορτασμού των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου αποτελεί για την Καστοριά κατ’ έτος ο περικαλλής Ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μεσοποταμίας. Οι φετινοί εορτασμοί είχαν ιδιαίτερη χροιά συγκίνησης, μιας και η Μεσοποταμία βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω του κορωνοϊού. Έτσι, λόγω της καραντίνας, ο Σεβασμιώτατος δεν μπόρεσε να βρεθεί όλο αυτό το διάστημα κοντά στους κατοίκους, όπως συνηθίζει όλα αυτά τα χρόνια κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Γι’ αυτό και στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στις 4 προτροπές του Αποστόλου Παύλου προς τους Κορινθίους της εποχής του, αλλά και προς όλους μας : «Γρηγορείτε, στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε», με συγκίνηση σημείωσε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν όλον αυτόν τον καιρό και ευχήθηκε να σταματήσει σύντομα αυτή η πανδημία.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο για τους κοιμηθέντες κατοίκους του χωριού από την λοιμική νόσο, ενώ ευχαρίστησε τον Εφημέριο της Μεσοποταμίας, π. Κωνσταντίνο Τομπατσίδη, για την άοκνη διακονία του αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα.

imkastorias.gr

 

Back to top button