Καστοριά

Η διεθνής οικονομική-υγειονομική κρίση και οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί (του Νίκου Ρίζου)

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υγειονομική κρίση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα οικονομικά σ΄ όλες τις οικονομίες του πλανήτη. Η Microsoft, κλείνει όλα τα φυσικά καταστήματα που λειτουργούν. Οι πωλήσεις όλων των εταιριών των έξυπνων τηλεφώνων της Ανατολής και της Δύσης, έχουν δει τις πωλήσεις τους να καταγράφουν σημαντική πτώση. Οι αεροπορικές εταιρίες όλες βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, όπως και οι εταιρίες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων. Ο τουρισμός του Dubai, καταρρέει, όπως και ο τουρισμός των παραδοσιακών προορισμών της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελλάδος. Η ΤΟΥΟΤΑ, έχει ήδη κλείσει 2 εργοστάσια στην Ισπανία. Ειδικά στη χώρα μας, όπως και σε μεγάλο βαθμό σ΄ όλα τα κράτη της Νότιας Ευρώπης, η κρίση αποκτά ιδιαίτερη σφοδρότητα, εξ αιτίας του γεγονότος ότι είναι ήδη υπερχρεωμένες.
Ο τουριστικός κλάδος μπορεί να καλύπτει περί το 25% του ΑΕΠ της χώρας, εμμέσως όμως υποστηρίζει συμπληρωματικούς κλάδους, όπως της εστίασης, της διασκέδασης, της γουνοποιίας, κλπ. , με αποτέλεσμα να καλύπτει περί το 40% του ΑΕΠ.
Το υψηλό χρέος του κράτους και των ιδιωτών, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των πωλήσεων άρα και των φόρων, την αύξηση της ανεργίας, άρα και της μείωσης των εισπράξεων των ασφαλιστικών εισφορών, το υψηλό ανελαστικό κόστος (το σταθερό κόστος), των επιχειρήσεων αλλά και του κράτους, οδηγεί τόσο το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα να λειτουργεί κάτω του Νεκρού Σημείου της οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι εδώ και 6 μήνες η Ελλάδα, όχι μόνο δεν παράγει κέρδη σε κανένα τομέα της οικονομίας, αλλά λειτουργεί με ζημίες.
Ας δούμε τώρα το πώς αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί των Ελληνικών κομμάτων την παρούσα διεθνή και πολύπλευρη κρίση.
Μητσοτάκης: Λεφτόδενδρα δεν υπάρχουν. Δεν κρύβεται αλλά και δεν κρύβει την αλήθεια από τον Ελληνικό λαό.
Τσίπρας: Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τεράστια οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει γι΄ αυτό μεταφέρει το πρόβλημα στο δικαστικό και παραδικαστικό κύκλωμα.
Κουτσούμπας: Για το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, που εισάγεται στην βουλή για ψήφιση: Τέτοιο νομοσχέδιο ούτε η χούντα δεν δημιούργησε. Ο νόμος θα κριθεί στο πεζοδρόμιο.
Άρα λοιπόν κατά Τσίπρα και Κουτσμούπα υπάρχουν λεφτόδενδρα.
Συμπέρασμα: Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα και από κανέναν. Θα μου πει κανείς: μα ούτε από τον Χριστό; Ούτε από τον Μάρξ; Όχι. Διότι τον μεν Χριστό με το που θα κατέβει στην γη θα τον σταυρώσουμε όχι ως βασιλέα των Ιουδαίων, φαίνεται πως τελικώς απαγκιστρωθήκαμε από την Παλαιστίνια παραίσθηση, αλλά θα τον σταυρώσουμε ως καπιταλιστή. Όσο για τον Μαρξ, εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι <<αριστεροί μύστες>> της εξουσίας είναι υλιστές, δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ψυχή , άρα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του για να πάρουν εντολές όπως ο Μωυσής. Επομένως αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα.

Back to top button