ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Λαμπρός ο εορτασμός στο μοναστήρι  Αγίων Αναργύρων στον Μελισσότοπο (φωτογραφίες)

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα που αρμόζει στην μεγάλη αυτή εορτή, αλλά και την ησυχαστική μοναστική τάξη, τελέστηκε η Πανήγυρη της παλαιφάτου και ιστορικής Μονής των Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου.

Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής, με πρώτον τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Ευλόγιο, είχε μεριμνήσει για τον ευπρεπισμό του ιερού χώρου, την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας καθώς και για την υλική αντιδώρηση των πολλών προσκυνητών με ποικίλα κεράσματα.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν το εσπέρας της Τρίτης με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, κατά τον οποίο, πέραν του Επισκόπου, συμμετείχαν πολλοί Ιερείς της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας. Οι αρτοκλασίες διαβάστηκαν κατά την Λιτή, η οποία πραγματοποιήθηκε εν πομπή στον αύλειο χώρο της Μονής. Εκεί, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον λόγο του στους Αγίους Αναργύρους ως πρότυπα πίστεως και σύστησε να γίνουν για όλους οι απλανείς οδηγοί στη ζωή του καθενός.

Εν συνεχεία, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία.

Την κυριώνυμη ημέρα, ψάλθηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας και στη συνέχεια τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Νικολάου, του Καθηγουμένου Αρχιμ. Ευλογίου, Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεώς μας.

Λαμβάνοντας αφορμή από το αποστολικό ανάγνωσμα και συγκεκριμένα τη φράση «Ζηλούτε δε τα χαρίσματα τα κρείττονα», ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως στο πυκνό εκκλησίασμα για τα χαρίσματα των Αγίων Αναργύρων, αλλά και του καθενός ξεχωριστά που αποτελεί εικόνα του ζώντος Θεού.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε σύντομη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων πέριξ του Καθολικού της Ιεράς Μονής.

Το απόγευμα τελέστηκε κατά την μοναστηριακή τάξη ο Μεθέορτος Εσπερινός και το Κτητορικό Μνημόσυνο.

imkastorias.gr

 

 

Back to top button