ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Στηρίζω την Καστοριά: Ευχαριστήριο για τον καλλωπισμός του σκαλόδρομου

Η δεύτερη δράση της συλλογικής κίνησης πολιτών #στηρίζωτηνΚαστοριά, η οποία αφορούσε την εικαστική παρέμβαση -καλλωπισμό του σκαλόδρομου επί της 11ης Νοεμβρίου (δίπλα στην Εθνική Τράπεζα), ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στέλνοντας το μήνυμα πως μέσα από εθελοντικές δράσεις πολλά μπορούν να αλλάξουν.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 28 Ιουνίου.
Ως συντονίστρια της συγκεκριμένης δράσης θα ήθελα να ευχαριστήσω:
Τα καταστήματα διατροφής: ΑΒΕΛΛΑΣ, Ελληνική Διατροφή -ΣΤΟΥΜΠΟΣ, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, Πράσινος ΜΑΣΟΥΤΗΣ, Φάρμα ΜΟΣΧΟΥ που διέθεσαν στα μέλη μας χρησιμοποιημένους τενεκέδες που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια.
Τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες εικαστικούς – ζωγράφους της πόλης μας καθώς και τους συμπολίτες μας που ζωγράφισαν τους τενεκέδες με δικά τους χρώματα, χρηματοδοτώντας έτσι μέρος της δράσης:
1 Αλβανού Σίσσυ
2 Αλβανού Τέσσυ
3 Αποστολίδου Ιωάννα
4 Διαμαντοπουλου Άννα
5 Ζούκη Χρύσα
6 Ζούρλα Αφροδίτη
7 Καλύβας Αλέξανδρος
8 Κατσιμένη Ελένη
9 Κιναλή Νανά
10 Μπίζιου Έλλη
11 Μπίμπης Παντελής
12 Μποταϊτη Στέλλα
13 Νάτση -Αμπαρτζή Πετρούλα
14 Παπαβασιλείου Αιμιλία
15 Πουρσανίδου Ιωάννα
16 Πρέμπτη Ανδριάνα
17 Ρήμος Κωνσταντίνος
18 Ροδοπούλου Μαρία
19 Στεργίου Αφροδίτη
20 Στεργίου Μαρία
21 Στεργίου Ράνια
22 Τζήμα Ανδρομάχη
23 Τσάλιου-Ευαγγέλου Ευαγγελία
24 Τσαούση Τζίνα
25 Τσενικλή Χριστίνα
26 Φιλίππου Μαρία
27 Χαραχλέ Λένα
28 Χαρίτωνος Δωροθέα
Τις συντονίστριες του εικαστικού δρώμενου που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Ερμού κ.κ. Διαμαντοπούλου Άννα και Στεργίου Μαρία, οι οποίες με ιδιαίτερο επαγγελματισμό προσέφεραν τη χαρά της δημιουργίας στους συμμετέχοντες διαφόρων ηλικιών.
Τον εικαστικό κ. Ρήμο Κωνσταντίνο ο οποίος όχι μόνο προσέφερε 3 έργα του στην εθελοντική αυτή κίνηση, (ένα απο τα οποία είναι ειδική κατασκευή που παρουσιάζει ένα καστοριανό αρχοντικό), αλλά έθεσε τον ρυθμό για την ανθοφύτευση δίνοντας το καλύτερο δυνατό παράδειγμα στους παρευρισκόμενους.
Την Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς η οποία διέθεσε τμήμα της συλλογής της από φωτογραφίες πεταλούδων που συναντώνται στην περιοχή μας, συμβάλλοντας στην ενημέρωση του κόσμου για την πλούσια βιοποικιλότητα που υπάρχει και σε είδη πεταλούδων.
Τους ερασιτέχνες φωτογράφους κ.κ. Μπαϊρακτάρη Χρυσόστομο, Παναγιωτόπουλο Νίκο, Παπάζογλου Βασίλη οι οποίοι διέθεσαν μέρος της συλλογής τους από φωτογραφίες με πεταλούδες της περιοχής μας.
Το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και τον κ. Τεληγιωρίδη Παναγιώτη που διέθεσαν τα ειδικά σταντ για την πραγματοποίηση της έκθεσης φωτογραφίας.
Τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο ‘Απόζαρι’, που διέθεσε τα τραπεζοκαθίσματα.
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς ‘Αθανάσιος Χριστόπουλος’, που διέθεσε επιπλέον χρώματα ζωγραφικής.
Τον Σύλλογο Απολλωνιαδιτών Καστοριάς που διέθεσε τα λουλούδια για τη φύτευση των ζωγραφισμένων γλαστρών.
Τον Σύλλογο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που διέθεσε τραπεζομάντηλα.
Το κατάστημα -σούπερ μάρκετ ‘Ελληνική Διατροφή – Στούμπος’ και τον κ. Γιώργο Σάρου που διέθεσαν το ημιφορτηγάκι τους για τη μεταφορά εξοπλισμού.
Τον κ. Αργύρη Ζούρλα που διέθεσε ιδιόκτητο επαγγελματικό χώρο για την αποθήκευση και την προετοιμασία του απαραίτητου για την εκδήλωση εξοπλισμού.
Την κ. Άννα Διαμαντοπούλου και τον κ. Μάκη Λαγγιώτη που διέθεσαν υλικά ζωγραφικής και πινέλα.
Τα μέλη του #στηρίζω την Καστοριά Αιμιλία, Αναστάση, Κική, Μαρία και Μαριλί που διέθεσαν πινέλα για το εικαστικό δρώμενο.
Το ανθοπωλείο ‘Ευανθία’ – θερμοκήπιο Μαυροχωρίου από όπου προμηθευτήκαμε τα λουλούδια, το οποίο μερίμνησε για την προετοιμασία των γλαστρών να δεχτούν το χώμα (χαλίκια, γαιο-ύφασμα) και ανέλαβε την περιποίηση των λουλουδιών το πρώτο διάστημα.
Το Κέντρο Λογοθεραπείας ‘Φουρφούρι’ που διέθεσε το χώμα που χρησιμοποιήθηκε στην φύτευση των γλαστρών.
Τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βαγγέλη Πανταζή που ανέλαβε το μετέπειτα πότισμα των λουλουδιών.
Όλους τους συμμετέχοντες στο εικαστικό δρώμενο καθώς και τα παιδιά του αθλητικού σωματίου Taekwondo ‘Αναγέννηση Καστοριάς’ που συνέβαλαν στο να εμπλουτιστεί ο σκαλόδρομος με επιπλέον έργα ζωγραφικής μαθαίνοντας παράλληλα στην πράξη την έννοια του εθελοντισμού.
Επιπλέον, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τις προέδρους των συλλόγων Απολλωνιαδιτών και Απόζαρι κ.κ. Παπαμαντζάρη Βασιλική και Πούλιου Μάλη για την ενεργητική τους υποστήριξη στην διαδικασία οργάνωσης της εκδήλωσης, καθώς και τις/τους εικαστικούς κ.κ. Διαμαντοπούλου Άννα, Ρήμο Κωνσταντίνο και Στεργίου Μαρία οι οποίοι με επαγγελματισμό, υπευθυνότητα αλλά και ενθουσιασμό προσέφεραν τις συμβουλές και τις υπηρεσίες τους συμβἀλλοντας στην επιτυχία οργάνωσης της δράσης.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη του #στηρίζω την Καστοριά που, εκτός από την ηθική τους υποστήριξη, διέθεσαν τον πολύτιμο τους χρόνο για την προετοιμασία των επαναχρησιμοποιούμενων τενεκέδων, την προετοιμασία της έκθεσης φωτογραφίας, την μεταφορά και το στήσιμο του απαραίτητου εξοπλισμού για την εκδήλωση, την ανθοφύτευση και φυσικά την τελική φάση της δράσης, την διακόσμηση του σκαλόδρομου.
Δράσεις σαν κι αυτές που πραγματοποιούνται σε εθελοντική βάση, μέσα από συνεργασίες που πετυχαίνουν, μας γεμίζουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη μας το οποίο Όλοι Μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε.
Αφροδίτη Ζούρλα
Μέλος του #στηρίζω την Καστοριά

Συντονίστρια της δράσης <καλλωπισμός σκαλόδρομου 11ης Νοεμβρίου>

Στηρίζω την Καστοριά – Ομορφαίνω την πόλη μου (σειρά φωτογραφιών)

 

 

 

Back to top button