ΓούναΚαστοριά

Συνάντηση με το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας Καστοριάς είχε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λ.Ν. Αλαβάνος

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας Καστοριάς είχε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουνίου. Στην αντιπροσωπεία του Σωματείου συμμετείχαν η Γεωργία Ζέγα, πρόεδρος του Σωματείου και η Ελένη Διάκου, μέλος του Δ.Σ.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του Σωματείου ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, ιδίως αυτή την περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, ανέδειξαν την απώλεια εισοδήματος που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από τον Μάρτη και μετά καθώς, όπως έχει επισημάνει ξανά το Σωματείο, μεγάλος αριθμός των εργαζομένων του κλάδου δούλευαν ανασφάλιστοι, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην ενταχθούν στα μέτρα της κυβέρνησης.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση γύρω από τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, με αρκετά μαγαζιά να παραμένουν κλειστά, με αρκετούς εργαζόμενους να είναι αντιμέτωποι με εκ περιτροπής εργασία κλπ., καθώς και με ζητήματα που έχουν να κάνουν με απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε χώρους δουλειάς, καθώς και τις διεκδικήσεις του Σωματείου για ένταξη στα ΒΑΕ.

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος ανέδειξε ότι ήδη ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση και τόνισε ότι δεν πρέπει να είναι κάνεις μόνος του, αλλά είναι ανάγκη να βρεθεί στο επίκεντρο των διεκδικήσεων η εγγύηση του εισοδήματος όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, διατύπωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στις μάχες που δίνουν οι εργαζόμενοι αυτήν την περίοδο καθώς και την προσπάθεια που συνεχίζει αδιάκοπα να κάνει το ΚΚΕ για να αναδείξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Back to top button