Καστοριά – Συνταγή: Μους γιαουρτιού με σμέουρα και μέντα (βίντεο)

Μους γιαουρτιού με σμέουρα και μέντα από τον Γιώργο Πουρναράκη

Υλικά:

Για τη μους:

250 γρ. Πολτοποιημένα Σμέουρα
5 γρ. Ζελατίνη σε σκόνη
50 ml Νερό
2 κ.σ. Ζάχαρη
150 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. Κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα:

Τριμμένη μαύρη σοκολάτα
Σμέουρα
Μέντα

Εκτέλεση:

Βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μέτριο προς ελαφρύ σιρόπι.

Αφαιρούμε από την φωτιά.

Ρίχνουμε το σιρόπι και την ζελατίνη σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα πολτοποιημένα σμέουρα, το σιρόπι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας.

Μοιράζουμε την μους γιαούρτι σε ποτηράκια και διακοσμούμε κατάλληλα.

Η μους είναι έτοιμη ! Καλή σας όρεξη !