Μελιτζάνες με κους κους, ταχίνι πορτοκάλι και καραμελωμένα κρεμμύδια από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα
Υλικά
- 4 κρεµµύδια, σε λεπτές φέτες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/4 κουτ. γλυκού κρόκος (σαφράν), σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού µπαχάρι, σε σκόνη
- 1½ κουτ. σούπας µέλι
- 600 γρ. µακριές και λεπτές µελιτζάνες
- αλάτι και φρεσκοτριµμένο πιπέρι
Για το κους κους
- 200 γρ. κους κους
- 200 γρ. νερό
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι
- αλάτι και φρεσκοτριµμένο πιπέρι
Αναλυτικές οδηγίες για το κους κους, τις μελιτζάνες, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και tips στο kitchenvillage.gr