Καστοριά – Συνταγή: Μελιτζάνες με κους κους

Μελιτζάνες με κους κους, ταχίνι πορτοκάλι και καραμελωμένα κρεμμύδια από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα

Υλικά

  • 4 κρεµµύδια, σε λεπτές φέτες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κρόκος (σαφράν), σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού µπαχάρι, σε σκόνη
  • 1½ κουτ. σούπας µέλι
  • 600 γρ. µακριές και λεπτές µελιτζάνες
  • αλάτι και φρεσκοτριµμένο πιπέρι

Για το κους κους

  • 200 γρ. κους κους
  • 200 γρ. νερό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι
  • αλάτι και φρεσκοτριµμένο πιπέρι

Αναλυτικές οδηγίες για το κους κους, τις μελιτζάνες, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και tips στο kitchenvillage.gr