Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πρόεδρος του ΕΟΔΥ: “Δεν υπάρχει ανησυχία για τα κρούσματα στην Καστοριά”

Ο ΕΟΔΥ έχει διπλασιάσει τις δυνατότητες testing από την αρχή της πανδημίας και παράλληλα έχει μειώσει στο 50% τον χρόνο απόκρισης

Ξεκίνησε τις εργασίες του το πολυαναμενόμενο  8th Regional Growth Conference, στους εμβληματικούς χώρους της Achaia Clauss στην Πάτρα. Πρόκειται για το πρώτο Συνέδριο, που, τηρώντας όλα τα αυστηρά πρωτόκολλα και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, γίνεται με φυσική παρουσία, μετά το lockdown.

Στην εναρκτήρια συνεδρία με θέμα “Η Ελλάδα και οι βέλτιστες πρακτικές της Ευρώπης στην Περιφερειακή Ανάπτυξη” o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε με μήνυμά του στη σπουδαιότητα των πρωτοβουλιών σαν το 8ο Regional Growth Conference που δίνουν τον “πρώτο λόγο στις τοπικές κοινωνίες, ώστε τα ζητούμενα της Περιφέρειας να εντάσσονται αρμονικά στον συνολικό στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας”, αναφερόμενος και στις επενδύσεις ύψους 755 εκ. ευρώ που πραγματοποιούνται και θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον στην Αχαΐα, με έμφαση στις υποδομές.

Μεταξύ των ομιλητών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Ανάπτυξης Γιάννης Πλακιωτάκης και o Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας τοποθετήθηκαν για τα ζητήματα Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε, η συνεδρία με θέμα “Covid 19: Οργάνωση και Διαχείριση από την Πολιτεία και την επιστημονική κοινότητα”. Μεταξύ των ομιλητών ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, o oποίος τόνισε ότι “δεν ανησυχούν για τα κρούσματα σε Εχίνο, Ξάνθη και Καστοριά, το παρακολουθούν, αλλά μπορεί να παραταθεί τοπικά στον Eχίνο το lockdown”
Επιπλέον σημείωσε ότι “ο ΕΟΥΔΥ διαθέτει 250 κινητές μονάδες δειγματοληψιών, οι οποίες σύντομα θα διπλασιαστούν και λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά, όπως είδαμε στην περίπτωση της Ξάνθης και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, όπου εκδηλώθηκαν τοπικές αναζωπυρώσεις της πανδημίας”, έχοντας διπλασιάσει πλέον, τις δυνατότητες testing από την αρχή της πανδημίας και παράλληλα, έχει μειώσει στο 50%, τον χρόνο απόκρισης στην αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού, με κινητές μονάδες και ειδικούς επιστήμονες, που κάνουν ιχνηλατική και σπάζουν άμεσα τις αλυσίδες διασποράς του ιού.

capital.gr

Back to top button