Επιχείρηση καθαρισμού από τον Δήμο Καστοριάς, μετά την καταιγίδα (φωτογραφίες)

Εκτεταμένες επιχειρήσεις καθαρισμού από το Δήμο Καστοριάς, έπειτα από τη χθεσινή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή μας, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρά την ένταση, τον όγκο και τη μεγάλη διάρκεια του φαινομένου.

Σε αυτό συνετέλεσε σημαντικά ο έγκαιρος καθαρισμός των φρεατίων όμβριων υδάτων που γίνεται συστηματικά από τη Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς, είτε με το προσωπικό της χειρωνακτικά, είτε με το ειδικό μηχάνημα καθαρισμού που διαθέτει,
με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η περίπτωση πλημμυρών καταστημάτων που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια σε συγκεκριμένες περιοχές.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας από τις πρώτες πρωινές ώρες βρέθηκαν κυρίως στη Βόρεια Παραλία, αλλά και όπου αλλού υπήρχε άμεση ανάγκη, σε μια προσπάθεια να καθαρίσουν τους δρόμους από φερτά υλικά και πεσμένα κλαδιά.

Παράλληλα, ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας, διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών, όπου χρειαστεί και όπου απαιτηθεί, όπως συνέβη προχθές με την πτώση δένδρων και μεγάλων κλαδιών στην παραλίμνια ζώνη.

 

κοινοποίηση

shares