Καστοριά

Να βάλουμε όλοι ένα χεράκι για τη λίμνη (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Η πόλη μας είναι γενικά σε καλή κατάσταση. Ειδικά μετά τις βροχές και το συνεχές «λούσιμό» της , είναι και πεντακάθαρη. Ο γύρος της λίμνης μετά την παρέμβαση σφύζει από ζωή, περιπατητές ποδηλάτες.
Υπάρχει μόνο σοβαρό ένα θέμα . Και αυτό είναι η λίμνη. Σε μερικά σημεία είναι σε αθλία κατάσταση. Απαράδεκτη. Γεμάτη φύλα θυμίζει βάλτο παρά λίμνη. Περίμενα κάποια δράση ,κάποια χρησιμοποίηση του μηχανήματος επί πολύ καιρό. Σήμερα στην Νότια το είδα επιτέλους!!! Να λειτουργεί. Στις άκρες μαζεύονται χόρτα και μόνο μαγαζάτορες όπως ο γείτονας Σάκης καθημερινά βγάζει χόρτα. Χθες όπως βλέπετε στην φωτογραφία ο Λάζος (φίλος επί μακρόν της Λίμνης) και ο Αντώνης έβγαλαν ένα κούπο χόρτα.

Αν ο καθένας βγάζει κάθε μέρα τόσα χόρτα στο τέλος κάτι θα γίνει. Θα καλυτερεύει συνεχώς. Πριν δύο μέρες περνώντας με το ποδήλατο είδα δύο άτομα να μαζεύουν, νόμισα ότι είναι εθελοντές, τελικά ήταν δύο εργάτες που προσέλαβε ο Δήμος. Απαράδεκτη η καθυστέρηση. Είναι από τα παράξενα του ελληνικού κράτους να προσλαμβάνονται άτομα κατόπιν εορτής. Έστω και αργά πολύ καλό. Πάντως επειδή το θέαμα είναι αποκρουστικό πρέπει να γίνει συνείδηση ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Υποβαθμίζει την πόλη.

Γι αυτό και πρέπει να γίνει συνείδηση ότι μόνο αν όλοι, όσοι μπορούν και καθαρίζουν την λίμνη με πρώτη βέβαια την πολιτεία, Περιφέρεια, Δήμο και κατόπιν οι μαγαζάτορες ,εθελοντές ,αν όλοι βάλλουν ένα χεράκι κάτι μπορεί να γίνει. Και δεν χρειάζονται οι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί του τύπου «φορέας Λίμνης» (για άλλα πράγματα χρειάζονται) για να κάνουμε απλές ενέργειες, όπως είναι η καθαριότητα. Μόνο θέληση και μη συμβιβασμός με την αποκρουστική εικόνα της λίμνης-βάλτος με τα χόρτα στην επιφάνεια που φαίνεται σαν προέκταση του πεζοδρομίου με πράσινο.

Δεύτερο θέμα είναι οι κουτσουλιές από τις πάπιες. Πρέπει και αυτό να λυθεί.

  

 

 

Back to top button