Με “Πλαγίως” ξεκινάει το Φεστιβάλ της Αυλής (βίντεο)

Ο Δήμος Καστοριάς και η Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς σας προσκαλούν στη θερινή προβολή της ταινίας “Πλαγίως” του Αλεξάντερ Πέιν στην αυλή του Αρχοντικού Πηχεών στο Ντολτσό.
Παρασκευή 10/7/2020 ώρα 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Ο Μάιλς (Πολ Τζιαμάτι), ένας πληγωμένος ζωντοχήρος και επίδοξος συγγραφέας με εμμονή στο κρασί, αποφασίζει να κάνει δώρο στον παλιό του φίλο απ` το πανεπιστήμιο και αποτυχημένο ηθοποιό, Tζακ (Tόμας Χέιντεν Τσερτς), ένα πανηγυρικό ταξίδι στα αμπέλια της κοιλάδας Σάντα Ινέζ, μία βδομάδα πριν από τον γάμο του Τζακ.

Πλαγίως (πρωτότυπος τίτλος: Sideways) είναι αμερικανική κωμική-δραματική ταινία του 2004, σε σκηνοθεσία του Αλεξάντερ Πέιν και σενάριο του ίδιου μαζί με τον Τζιμ Τέιλορ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ρεξ Πίκετ. Πρωταγωνιστούν οι Πολ Τζιαμάτι, Τόμας Χέιντεν Τσερτς, Βιρτζίνια Μάντσεν και Σάντρα Ο.

Το θέμα της ταινίας είναι δυο άνθρωποι μέσης ηλικίας οι οποίοι, απογοητευμένοι με τους εαυτούς τους, αποφασίζουν κάνουν ένα εβδομαδιαίο ταξίδι στην Καλιφόρνια. Στην πορεία όμως ανακαλύπτουν διάφορα πράγματα καθώς και τον εαυτό τους.

Η ταινία κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου 2004. Απέσπασε κυρίως θετικά σχόλια από τους κριτικούς. Η ταινία τιμήθηκε με 1 βραβείο και 4 υποψηφιότητες στα Όσκαρ, 2 βραβεία και 5 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, ένα βραβείο BAFTA και 119 άλλα βραβεία.