ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάΚοζάνηΝεστόριο

Αύριο το Brevet Καστοριάς 200 χλμ “Η γυναίκα της Πίνδου” (roadbook – συμμετοχές)

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” μετά από τρία χρόνια ποδηλατικής περιπλάνησης στα όμορφα μέρη του νομού μας μέσα από το Brevet “ Γύρος του Γράμμου”, ανοίγει πλέον τα φτερά του και σας καλεί να μας ακολουθήσετε σε ένα καινούριο ταξίδι που διασχίζει τρεις νομούς, της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Κοζάνης. Ένα ταξίδι στον χρόνο, στην μνήμη και στην ιστορία ακολουθώντας μια διαδρομή από τα χωριά του Γράμμου στα πετρόκτιστα χωριά της Πίνδου και από εκεί στα Mαστοροχώρια του Βοΐου αναζητώντας την Γυναίκα της Πίνδου.
Σας καλούμε να ποδηλατήσετε σε δρόμους που κάποτε γυναίκες αγρότισσες των κακοτράχαλων Ηπειρωτικών βουνών, από το Ζαγόρι, το Πωγώνι, τη Φούρκα, τον Πεντάλοφο, τo Επταχώρι, τη Βούρμπιανη, χωριά της Δυτικής Μακεδονίας,… έδειξαν με την αξιοσύνη και την λεβεντογέννα καρδιά τους, τι θα πει “Ελληνίδα”. Ατέλειωτες φάλαγγες από κορίτσια, νέες και γριές, αψηφώντας το κρύο, τη βροχή, τον αέρα και το χιόνι σκαρφάλωναν σε υψόμετρο πολύ πάνω από 2.000 μέτρα κουβαλώντας πολεμοφόδια, τρόφιμα, όπλα και τραυματίες. Ο ηρωισμός, η πίστη, η τόλμη, το θάρρος και η αντοχή αυτών των γυναικών, που κουβάλησαν στους ώμους τους την “Ελλάδα” αποτελεί αιώνιο σύμβολο ατομικής και εθνικής αξιοπρέπειας.
Σε κάθε εκδήλωση το σημαντικότερο ”κομμάτι” της αποτελούν οι εθελοντές για την καλύτερη και αρτιότερη οργάνωσή της. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν από τη θέση του ”Εθελοντή” στη διεξαγωγή του Brevet Καστοριάς 2020 ”Η Γυναίκα της Πίνδου” το Σάββατο στις 11/07/2020 ας επικοινωνήσουν με τους:
  1. Ιωάννου Ιωάννη 6942-592707
  2. Παπαγεωργίου Φώτιο 6951-951617
ώστε να οργανωθεί η ομάδα των εθελοντών και να επακολουθήσει η απαραίτητη συνάντηση για την ενημέρωση του προγράμματος.

Σημεία ελέγχου (Control)

1. Αφετηρία      Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς
2. Νεστόριο      στο 25ο  χλμ  (Ν.Καστοριάς)
3. Πυρσόγιαννη   στο 91ο  χλμ  (Ν.Ιωαννίνων)
4. Πεντάλοφος    στο 134ο χλμ  (Ν.Κοζάνης)
5. Τερματισμός   Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς

Συνολικά 204 χλμ με 2700 θετικά υψομετρικά
Ξεκινάμε να κατηφορίζουμε περνώντας από το Τσοτύλι, την Νεάπολη και μέσω της παλιάς εθνικής οδού ολοκληρώνουμε την διαδρομή μας στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς όπου σας περιμένει η γνωστή φιλοξενία του συλλόγου μας.

1ο Brevet Καστοριάς 2017 – ΄’Γύρος του Γράμμου”

2ο Brevet Καστοριάς 2018 – ”Γύρος του Γράμμου”

3ο Brevet Καστοριάς 2019 – ”Γύρος του Γράμμου”

Back to top button