Καστοριά

“Κανένα άλλο Υπουργείο δεν κακομεταχείριζεται τους υπαλλήλους του, όπως κάνει το Υπουργείο Παιδείας” (του Σταύρου Μπέλλου)

Μας έχει τόσο πολύ εντυπωθεί η δική μας άρρωστη κατάσταση, που νομίζουμε πως είναι φυσιολογικό. Είναι όμως;

Ξέρω είναι καλοκαίρι…
Για όλους μας σηματοδοτεί άλλες ασχολίες, ξεκούραση και αποφόρτιση από την καθημερινότητα των περασμένων μηνών.
Βλέποντας όμως αυτή την ανακοίνωση της ΔΟΕ, αμέσως μου ‘ρθε η σκέψη πως κανένα άλλο Υπουργείο δεν κακομεταχείριζεται τους υπαλλήλους του, έτσι όπως το κάνει το Υπουργείο Παιδείας.
Ασκούν, μόνιμα, μια αδικαιολόγητη πίεση, επίμονα φροντίζουν να χειροτερεύουν τις συνθήκες εργασίας και συνεχώς έχουν ως μέλημα να αποδομουν τα εργασιακά δικαιώματα. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να έχει θεσπιστεί προς όφελος των εργαζομένων, ακόμη και όταν δε χρειάζεται να υπάρχει δημοσιονομικό κόστος. (Μόνο η είσοδος σε στρατιωτικά πρατήρια και αυτό μάλλον για να αυξηθεί ο τζίρος των πρατηρίων και όχι για να ωφεληθούν οι εκπαιδευτικοί.)
Αντίθετα, έγινε ξανά της… μοδός και επανειλημμένα εισάγονται νομοθετικές ρυθμίσεις με τιμωρητικες, για τους εκπαιδευτικούς, διατάξεις.
Φανταστείτε την υποθετική περίπτωση να προσλαμβάνονταν στην Αστυνομία, το 35%- 40% του προσωπικού, με 9μηνες συμβάσεις…
Φανταστείτε, σε περίπτωση συνεξετασης αιτήσεων ζευγαριών σωμάτων ασφαλείας, να μετρούσαν τα μόρια εκείνου που έχει τα λιγότερα…
Φανταστείτε την παπαδιά να μεγαλώνει τα παιδιά, χωρίς τον παπά…
Ξέρω δεν μπορείτε να το φανταστείτε, επειδή μας έχει τόσο πολύ εντυπωθεί η δική μας άρρωστη κατάσταση, που νομίζουμε πως είναι φυσιολογικό. Είναι όμως;
Τη θυμάστε την ιστορία με τον ελέφαντα και το πασαλάκι;
Αυτό μας έχουν κάνει…

Ο Σταύρος Μπέλλος ήταν αιρετός ΠΥΣΠΕ της ΠΕ Καστοριάς

Back to top button