Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Δροσερό γλυκό ψυγείου (φωτογραφίες)

Δροσερό γλυκό ψυγείου από τη Χρύσα 

Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
Λίγο γάλα για τα μπισκότα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
40 γρ. βούτυρο
Για τη διακόσμηση:
1 κουτί κομπόστα ανανά
1 κουτί ζελέ ανανά

Εκτέλεση:

  1. Κάνουμε πρώτα την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα.

  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ και την βανίλια.

  3. Έπειτα βάζουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε.

  4. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι για να ζεσταθεί το γάλα.

  5. Μόλις ζεσταθεί παίρνουμε λίγο με την κουτάλα και το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.

  6. Στην συνέχεια το ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

  7. Μόλις πήξει ρίχνουμε και το βούτυρο και τα ανακατεύω.

  8. Στη συνέχεια ρίχνω την κρέμα σε ένα μπολ βάζω μία μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και το βάζω στο ψυγείο.

  9. Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Και το βάζω στο ψυγείο.

  10. Μόλις κρυώσει η κρέμα την βάζω στο μίξερ και το χτυπάω μέχρι η κρέμα να γίνει λεία.

  11. Συναρμολογούμε το γλυκό βρέχουμε τα μπισκότα στο γάλα και τα τοποθετούμε στο πιρέξ.

  12. Βάζουμε από την κρέμα και καλύπτουμε τα μπισκότα.

  13. Από πάνω συνεχίζουμε και βάζουμε τα μπισκότα βρεγμένα.

  14. Τελειώνουμε βάζοντας την κρέμα από πάνω. Μετά βάζουμε τον ανανά το οποίο έχουμε στραγγίσει από το χυμό.

  15. Τέλος αφού έχει κρυώσει καλά το ζελέ και έχει αρχίσει λίγο να πήζει το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει ο ζελες.

Back to top button