Δροσερό γλυκό ψυγείου από τη Χρύσα
Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
Λίγο γάλα για τα μπισκότα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
40 γρ. βούτυρο
Για τη διακόσμηση:
1 κουτί κομπόστα ανανά
1 κουτί ζελέ ανανά
-
Κάνουμε πρώτα την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα.
-
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ και την βανίλια.
-
Έπειτα βάζουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε.
-
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι για να ζεσταθεί το γάλα.
-
Μόλις ζεσταθεί παίρνουμε λίγο με την κουτάλα και το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
-
Στην συνέχεια το ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
-
Μόλις πήξει ρίχνουμε και το βούτυρο και τα ανακατεύω.
-
Στη συνέχεια ρίχνω την κρέμα σε ένα μπολ βάζω μία μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και το βάζω στο ψυγείο.
-
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Και το βάζω στο ψυγείο.
-
Μόλις κρυώσει η κρέμα την βάζω στο μίξερ και το χτυπάω μέχρι η κρέμα να γίνει λεία.
-
Συναρμολογούμε το γλυκό βρέχουμε τα μπισκότα στο γάλα και τα τοποθετούμε στο πιρέξ.
-
Βάζουμε από την κρέμα και καλύπτουμε τα μπισκότα.
-
Από πάνω συνεχίζουμε και βάζουμε τα μπισκότα βρεγμένα.
-
Τελειώνουμε βάζοντας την κρέμα από πάνω. Μετά βάζουμε τον ανανά το οποίο έχουμε στραγγίσει από το χυμό.
-
Τέλος αφού έχει κρυώσει καλά το ζελέ και έχει αρχίσει λίγο να πήζει το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει ο ζελες.