Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα της Ελεάννας Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
2 κονσέρβες τόνου σε νερό
μισή κούπα ψιλοκομμένο αγγουράκι πίκλες
3 πιπεριές φλωρίνης απο βάζο ψιλοκομμένες
μαιντανό
4 κουτ. σούπας γιαούρτι
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι μουστάρδα
λίγο χυμό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζω πολύ καλά τους τόνους απο το νερό τους.Σε ένα μπόλ ανακατεύω τον μαιντανό, τα αγγουράκια,τις πιπεριές και προσθέτω τον τόνο.Αλατοπιπερώνω κατα βούληση(προσοχή στο αλάτι γιατί έχουμε βάλει τα τουρσιά μας).Ραντίζω με τον χυμό λεμονιού.Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το γιαούρτι, την μαγιονέζα και την μουστάρδα και το προσθέτω μέσα στον τόνο μου.Ανακατεύω πολύ καλά και στην συνέχεια στρώνω ένα στρόγγυλο μπόλ με μεμβράνη.Ρίχνω μεσα το μείγμα μου και το πιέζω πολύ καλά.Αναποδογυρίζω την σαλάτα μου σε ένα πιάτο και τραβάω την μεμβράνη.Γαρνίρω με πιπεριές και αγγουράκια και σερβίρω.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…!!

Back to top button