Μεταφέρεται η σημερινή παράσταση από το Σπασμένο Ρόδι

Η αποψινή παράσταση από το Σπασμένο Ρόδι “Αυτή δεν είναι μια παράσταση για την κοσμικότητα!” αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών και μεταφέρεται τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 21:15 μμ.
Οι επόμενες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Ιουλίου .

“Αυτή δεν είναι μια παράσταση για την κοσμικότητα!”

 σε σκηνοθεσία Στέλιου Χατζηαδαμίδη.

 Καστοριά 16/17/19/20  Ιουλίου

Αρχοντικό Πηχεών

Είσοδος 5 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων :  6936750757 Μένη Κόκκινου

Μια παράσταση ντοκουμέντο για τις μέρες της άνοιξης στην Καστοριά του 2020. Για τις μέρες όπου κάποιοι τις ονομάσανε ” η άνοιξη που χάσαμε”. Εκείνες τις μέρες όπου ένας αόρατος εχθρός, μας έκλεισε με τη σφραγίδα του νόμου στο σπίτι.

Στην καινούργια τους συνεργασία το Σπασμένο ρόδι και ο σκηνοθέτης Στέλιος Χατζηαδαμίδης συναντιούνται για να φωτίσουν την ανθρώπινη πλευρά της ιστορίας. Να δούνε / να ακούσουνε / να αφουγκραστούνε πως έζησαν οι άνθρωποι – πως ζήσανε οι ίδιοι, τις ιστορικές αυτές ημέρες. Γιατί σίγουρα οι μέρες αυτές της άνοιξη του 2020 έχουν περάσει ήδη στην ιστορία.

Προσωπικές μαρτυρίες, αληθινές συνεντεύξεις, αφηγήσεις, αποσπάσματα από εφημερίδες και λογοτεχνικές αναφορές συνιστούν το σύμπαν της δραματουργίας για αυτήν την παράσταση ντοκουμέντο, που σίγουρα δεν είναι μια παράσταση για την κοσμικότητα, αλλά ίσως είναι μια παράσταση για όλα αυτά που σχεδιάζαμε να γίνουν και δεν έγιναν ποτέ και για όλα αυτά που δεν σχεδιάζαμε και που δεν τα φανταζόμασταν ποτέ κι όμως, και έγιναν και ήρθαν μπροστά μας.

Για τους συντελεστές της παράστασης, η προετοιμασία αυτής, στάθηκε ένας καλός στυλοβάτης για να μην υπάρξει άρνηση της πραγματικότητας και ταυτόχρονα ένας καπετάνιος πως να μετουσιώνεις τις δυσκολίες σε δημιουργία. Η ομάδα δεν έκανε σχέδια. Πήγαινε μονάχα, μέρα-μέρα και ονειρευότανε. Και έτσι φέρνει τώρα την παράταση αυτή – νομοθέτη επιτρέποντος – στον κόσμο, με το βλέμμα στραμμένο στο άνθρωπο και στη καρδιά του.

Σκηνοθεσία – δραματουργία: Στέλιος Χατζηαδαμίδης

Δραματουργική συνεργασία: Μαρία Μουστάκα

Φωτισμοί: Αντώνης Νίτης

Σχεδιασμός αφίσας : Κώστας Λάκης

Κιθάρα: Βασίλης Θεμελής

 Παίζουν:

Μαρία Αναγνώστου, Δέσποινα Αντωνιάδου, Βάσω Ζαρογιάννη,  Μένη Κόκκινου, Θάλια Κολιοπούλου, Βάσω Μαυρομάτη,  Γεωργία Τούφα.

 Στην ομάδα εργασίας και έρευνας συμμετείχαν επίσης και οι: Τίμος Καραγιάννης , Νικόλας Μερτζανίδης, Βέτα Μπλαχάβα, Σοφία Ξηρομερίτη.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε ανοιχτό χώρο στην αυλή του Αρχοντικού Πηχεών και θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που συστήνει ο ΕΟΔΥ. Για το λόγο αυτό συνιστάται η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης.

Ευχαριστούμε τον κ. Παπασταύρου για την παραχώρηση της αυλής του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα – Αρχοντικό Πηχεών, το Δήμο Καστοριάς και συγκεκριμένα την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον κ.Χρήστο Μουρατίδη για την πολύτιμη βοήθειά τους σε όλες μας τις προσπάθειες, και φυσικά τους ανθρώπους της πόλης μας για τις συνεντεύξεις που ευγενικά μας παραχώρησαν.

 

κοινοποίηση

shares