Κόσμος

Σερβία: 20.109 κρούσματα κορωνοϊού – Τίθενται σε ισχύ περιοριστικά μέτρα

Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώνει η Σερβία. Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, 392 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό με τον συνολικό αριθμό ασθενών να ανέρχεται σε 20.109.

Από εχθές 10 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό, ανεβάζοντας τους θανάτους σε 452.

Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4716 ασθενείς εκ των οποίων οι 184 βρίσκονται στις ΜΕΘ, διασωληνωμένοι.

Από την Πέμπτη μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής εξετάστηκαν με τη μέθοδο PCR 9.910 ύποπτα κρούσματα, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 534.488 τεστ.

Ο Σέρβος υπουργός Υγείας Ζλάντιμπο Λόντσαρ ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να εμφανίζονται κρούσματα από άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνταν καθημερινά στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας στο Βελιγράδι και άλλες πόλεις.

Από σήμερα άρχισαν να ισχύουν σε ολόκληρη την επικράτεια τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους όπου είναι αδύνατον να τηρηθούν οι αποστάσεις, η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων και η μείωση του ωραρίου λειτουργίας όλων, ανεξαιρέτως, των καταστημάτων μέχρι τις 9:00 η ώρα το βράδυ, θα εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στις πόλεις οι οποίες κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΑΠΕ 

Back to top button