Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

3,5 εκατομμύρια ευρώ για ανακατασκευή και αναβάθμιση της εισόδου της πόλης του Άργους Ορεστικού

Στη βελτίωση της υφιστάμενης σύνδεσης της πόλης του Άργους Ορεστικού με την παραλίμνια ζώνη της Καστοριάς και τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού προχωρά ο Δήμος Άργους Ορεστικού, εντάσσοντας στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας το έργο «Λειτουργική αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Άργους Ορεστικού με Νότια παραλίμνια ζώνη Καστοριάς και τον Α/Κ Άργους Ορεστικού», προϋπολογισμού 3.527.400 ευρώ.

Το έργο αναπτύσσεται με αφετηρία το όριο του σχεδίου πόλεως Άργους Ορεστικού επί της Ε.Ο. Καστοριάς-Κοζάνης στο τμήμα Δισπηλιό-Άργος Ορεστικό και περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά τμήματα με αντίθετες κατευθύνσεις, που τελούν όμως σε απόλυτα λειτουργική σχέση μεταξύ τους και πιο συγκεκριμένα:

  • Τμήμα 1 εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως με κατεύθυνση Β-Ν

Από είσοδο πόλης Άργους Ορεστικού έως διασταύρωση εμποροπανήγυρης, ακολουθώντας δύο κλάδους, έναν προς το κέντρο της πόλης και έναν προς το αεροδρόμιο.

  • Τμήμα 2 παλαιάς οδού Άργους Ορεστικού-Μαυροχωρίου με κατεύθυνση Ν-Β

Από είσοδο πόλης Άργους Ορεστικού έως τη διασταύρωση της οδού με τον δρόμο που οδηγεί στον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού (διασταύρωση express service).

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει τη γεωμετρική, κυκλοφοριακή, υδραυλική, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των παραπάνω τμημάτων και τη βελτίωση στο μέγιστο δυνατό της οδικής ασφάλειας επί αυτού, με την ανακατασκευή τεσσάρων ισόπεδων κόμβων και την ανακατασκευή διαμήκους τμήματος μήκους 3,5 χλμ. περίπου.

Back to top button