Κοζάνη

Κοζάνη: Περιμένουν να «μιλήσει» το κινητό του δράστη – Με παρουσία ψυχολόγων το άνοιγμα της εφορίας

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την υγεία των δύο τραυματιών εφοριακών, που δέχθηκαν επίθεση με τσεκούρι στην Δ.Ο.Υ Κοζάνης ενώ η συνάδελφός τους έχει ξεφύγει τον κίνδυνο. Σήμερα η εφορία θα ανοίξει στις 10 το πρωί για το κοινό, ενώ ψυχολόγοι θα παρέχουν στήριξη στους εργαζομένους. Έρευνα για τη διαρροή του ανατριχιαστικού βίντεο από την επίθεση, στο διαδίκτυο, διέταξε ο εισαγγελέας.

Εν τω μεταξύ, ο 45χρονος, που προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό, αρνείται κάθε επικοινωνία, και δεν αποκαλύπτει τους λόγους που τον οδήγησαν στο αιματοκύλισμα.

Στο κινητό του 45χρονου δράστη ευελπιστούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κοζάνης να εντοπίσουν ευρήματα που θα ρίξουν φως στα αίτια της επίθεσης. Ελπίζουν ότι θα βρουν κάποιο βίντεο, φωτογραφίες ή και μηνύματα του δράστη που θα αποκαλύψουν το μεγάλο του μυστικό και ίσως και δείξουν και το χρόνο που σχεδίαζε να σπείρει τον τρόμο στην Εφορία Κοζάνης.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ: «Ήταν αμίλητος ακόμη και στα κρατητήρια. Δεν του πήραμε κουβέντα, και δεν απάντησε ποτέ γιατί έκανε την επίθεση. Λες και μιλούσαμε σε ντουβάρι».

Ο μανιακός με το τσεκούρι εκτός από τους υπαλλήλους της εφορίας έβριζε και απειλούσε και τους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες.

Ο δράστης φέρεται να έλεγε στους αστυνομικούς: «Τώρα έχετε τα όπλα και δεν μπορώ να σας κάνω τίποτα. Κάποια στιγμή θα σας βρω και θα σας δείξω εγώ».

Μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος των εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας, περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησε ο ίδιος και οι συνάδελφοι του.

Αναφέρθηκε και στην διαρροή του οπτικού υλικού όπου φαίνεται ο δράστης να χτυπάει με μανία τα θύματα του.

Η δικογραφία με τα στοιχεία, για τις ιστοσελίδες που δημοσίευσαν το σοκαριστικό βίντεο θα διαβιβαστεί τη Δευτέρα 20/7 στον Εισαγγελέα Κοζάνης.

 Γιώργος Γεραφέντης, Μάκης Νασιάδης – ΕΡΤ

Back to top button