Καστοριά – Συνταγή: Σοκοφράουλα (φωτογραφίες)

Μοναδική τούρτα η σημερινή φίλοι μας. Συνδυάζει τόσο αγαπημένα υλικά, και είναι τόσο γευστική,που σίγουρα θα γίνει από τις αγαπημένες σας. Οι φράουλες συνοδευόμενες από κρέμα σοκολάτας είναι ακόμα πιο απολαυστικές! Ας δούμε πως γίνεται:
Υλικά:
παντεσπάνι
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη (όχι πολύ γεμάτη)
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όχι πολύ γεμάτη)
2 κουτάλια κακάο πικρό
σιρόπι
1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
γέμιση
1 φάκελο σαντιγί σε σκόνη
1 κούπα γεμάτη φρέσκο γάλα κρύο

3 κουτάλια κακάο πικρό
2 κουπάκια γιαούρτι στραγγιστό

1 πολύ γεμάτο κουπάκι φράουλες (ώστε να μας δώσει 3 κούπες πολτό)
6 κουτάλια ζάχαρη
2 γεμάτα κουτάλια κορν φλάουερ

– νιφάδες σοκολάτας
https://2.bp.blogspot.com/-z58ym801OAk/VzVdVj03PYI/AAAAAAAAHAI/3uR_awGaj1oVkB0yi7NmRgG8YSle43YdACLcB/s1600/SAM_5741.JPG
Οδηγίες:
Η συνταγή είναι για φόρμα 30νο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στις αντιστάσεις πάνω- κάτω.
Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη να χτυπηθεί κι αυτή καλά, και προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά το αλεύρι με το κακάο.

https://4.bp.blogspot.com/-15GuLAs0r-U/VzVdVijPGBI/AAAAAAAAHAM/VPWDiRP3WVUgRU-w6eSQ8llCjB7zGh_YACLcB/s1600/SAM_5742.JPG

Στρώνουμε την φόρμα με λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα όλη τη ζύμη. Ψήνουμε 30- 35′.

https://1.bp.blogspot.com/-S01NYCLY5qg/VzVdVgJCsNI/AAAAAAAAHAQ/PfpII6C0UyQv8m_Vt5fJ3TT7MPy02t9tQCLcB/s1600/SAM_5743.JPG
Εν τω μεταξύ , σιγοβράζουμε για 5′ τα υλικά για το σιρόπι. Στη δυνατή ταχύτητα το μίξερ χτυπάμε καλά για 5′ την σκόνη σαντιγί με το γάλα, να πήξε και ν’ αφρατέψει. Χωρίζουμε τη σαντιγί στη μέση, και στη μισή προσθέτουμε και χτυπάμε καλά ν’ανακατευτεί το κακάο. Στην άλλη μισή, προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι.
https://2.bp.blogspot.com/-Z52EIUKcXFE/VzVe3z1VWpI/AAAAAAAAHAc/r7rgWFYlIqkE7fB5U0Tsu2P-exUqP_X6gCLcB/s1600/SAM_5744.JPG

Αφού καθαρίσουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

https://2.bp.blogspot.com/-TUn7C40nJNg/VzVe6c_QLKI/AAAAAAAAHAg/l5MOBq3cbdccwkFi_aDWRWx1feqqpePMgCLcB/s1600/SAM_5745.JPG

Σε χαμηλά φωτιά ενώνουμε τον φραουλοπολτό με την ζάχαρη και το κορν φλάουερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

https://1.bp.blogspot.com/-a3UwTvi-XIo/VzVe7b5VAEI/AAAAAAAAHAk/85soKdsnbx0uL41W4rgH5RVXLMI2ZoiCwCLcB/s1600/SAM_5746.JPG

Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο δίσκους.

https://1.bp.blogspot.com/-PtKSvTyR8Vc/VzVggNqhlVI/AAAAAAAAHA0/yhCEZyrPMQMyrxgT3Vf_8jvrKo6rrwGLgCLcB/s1600/SAM_5747.JPG

Σε πιατέλα τοποθετούμε τον ένα δίσκο και σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.

https://1.bp.blogspot.com/-SAgyzVYlmX4/VzVgibve-QI/AAAAAAAAHA4/AQ3MY2sUHUYaaC4fykAE5Nimz9hO8su-QCLcB/s1600/SAM_5748.JPG

Καλύπτουμε με την σοκολατένια κρέμα.

https://1.bp.blogspot.com/-Lk-yZBkd-6U/VzVgj_6Y6tI/AAAAAAAAHA8/SDaAZ8T6U9gevEqXVkO6-5TS1Gq4FYIVQCLcB/s1600/SAM_5749.JPG
Από πάνω τοποθετούμε τον άλλο δίσκο και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο παντεσπάνι. Καλύπτουμε με την κρέμα φράουλας αφήνοντας να τρέξει στα πλάγια. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα καλά, και καλύπτουμε με τη σαντιγί.
https://4.bp.blogspot.com/-vOtx-kNGTBQ/VzViE8swawI/AAAAAAAAHBM/NPOBXbpKCTAUwPGh9rmHscHOFZ0ntXGWgCLcB/s1600/SAM_5750.JPG
Πασπαλίζουμε τις νιφάδες σοκολάτας. Αφήνουμε λίγες ώρες στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει καλά η τούρτα μας.
https://4.bp.blogspot.com/-YLkCHhz7Psc/VzViJrTW38I/AAAAAAAAHBQ/V5gPMv_03S8LyvbXdn5OuSqVPqS94veggCLcB/s1600/SAM_5751.JPG

Απίστευτη τούρτα φίλοι μου!

https://4.bp.blogspot.com/-jSxvp04ML0I/VzViKNPIQyI/AAAAAAAAHBU/UNnqh00tCS8z4se0PeTg0AzE5o8hzDBCACLcB/s1600/SAM_5752.JPG

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Μαρία Παπαϊωάννου