Καστοριά

Η Ντίνα Αγράμπελη διάβασε τον “Φαροφύλακα της Λάκκας” και γράφει τις εντυπώσεις της

Πήρα το βιβλίο μου και ανέβηκα στο βουνό. Κατηφόρισα προς την μεριά που βλέπει την λίμνη και κάθισα στην σκιά που έριχνε ο πεύκος πάνω μου. Είχα σκοπό να διαβάσω δυο τρία διηγήματα από το βιβλίο και να επιστρέψω στην πόλη.
Έφυγα τρεις ώρες αργότερα και αφού είχα διαβάσει και την τελευταία σελίδα. Ο κόσμος στον οποίο με έβαλε η Χρυσούλα Πατρώνου- Παπατέρπου με το βιβλίο της για τους φάρους, είναι συναρπαστικός, απολαυστικός και τόσο προκλητικά όμορφος, οι λέξεις τρέχουνε, η γλώσσα τραγουδάει και οι απροσδόκητες εξελίξεις στις ιστορίες της, σε αρπάζουνε από τον γιακά και σε πάνε όπου εκείνες επιθυμούνε.
Έκπληκτη παραμένω με τις γνώσεις της για τους φάρους της Ελλάδας, για την πετυχημένη χρήση της μυθολογίας στα διηγήματά της, για τις εναλλαγές της ματιάς του αφηγητή από αντρική σε γυναικεία, και για το μέτρο στο οποίο ισορροπούν οι 22 /αν μέτρησα καλά- ιστορίες της.
Τα σέβη μου Χρυσούλα Πατρώνου Παπατέρπου, είσαι έμπνευση και ευχάριστο ξάφνιασμα, κάθε φορά για διαφορετικούς λόγους, σε θαυμάζουμε και σε αγαπάμε πολύ!

“Ο φαροφύλακας της Λάκκας”: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Χρυσούλας Πατρώνου -Παπατέρπου 

 

Back to top button