Καστοριά

“Κρίμα που δεν έχουμε τουρίστες για να δουν την πόλη μας καθαρή και αναβαθμισμένη”

Κύριε διευθυντά

Μετά από ένα χρόνο με νέα δημοτική διοίκηση στον Δήμο Καστοριάς ως δημότης έχω το δικαίωμα να κάνω καλόπιστη κριτική για τον χρόνο που πέρασε και να προτείνω για την δεύτερη θητεία μερικά απαραίτητα έργα που έχουν  προτεραιότητα, τα οποία αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας.

Είναι αλήθεια πως πολλά έγιναν στον πρώτο χρόνο της διοίκησης η δημοτική αρχή έδειξε ότι θέλει και μπορεί να βάλει μία τάξη και νοικοκυροσύνη στην πόλη μας αρκεί να την βοηθήσουμε και εμείς οι δημότες όπου και όπως μπορούμε γιατί από μόνος του ο Δήμος χωρίς την βοήθεια των δημοτών του δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει, η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη να κάνει την Καστοριά πρώτη πόλη, και αυτό φαίνεται από τα πιο κάτω :

1ον – Καθαριότητα. Ναι η πόλη μας είναι καθαρή και αξίζουν πολλά στον Δήμαρχο και στους Αντιδήμαρχους καθαριότητος κ πράσινου αλλά κυρίως στον φιλότιμο των εργαζομένων οι οποίοι πραγματικά είναι πολύ σχολαστικοί στην δουλειά τους, και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για μία πόλη καθαρή, ένα μεγάλο ΕΥΓΕ.

2ον – ο καθαρισμός του εσωτερικού δρόμου (γυρολιμνιάς) ήταν μία μεγάλη προσφορά για τους δημότες και στους τουρίστες ήταν σοβαρή προσπάθεια η οποία απέδωσε , οι θαμώνες ,οι περιπατητές της γυρολιμνιάς και οι τουρίστες το χάρηκαν πάρα πολύ, έτσι θα σταματήσουν και τα πολλά δυσμενή σχόλια των τουριστών κ κυρίως των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων οι οποίοι αρνούνταν να πάν στην Μαυριώτισσα γιατί τα κλωνάρια γρατζούνιζαν τα λεωφορεία τους και με το δίκιο τους δεν μπορούν να βλέπουν από την δική μας αδιαφορία να γρατζουνίζεται η μοναδική τους περιουσία, πολλοί συμπολίτες μας γίναμε πολλές φορές  μάρτυρες αυτής της άρνησης των οδηγών.

3ον – μία ενέργεια απλή και πολύ αποδοτική της σημερινής δημοτικής αρχής, κατάργησε τα χαρτιά των ανακοινώσεων από τις κολώνες κ τοποθετήθηκαν  ειδικές θέσεις σε διάφορες τοποθεσίες, πιθανών να χρειάζονται περισσότερες θέσεις ανακοινώσεων.

4ον – μπήκε μία τάξη στις λαϊκές αγορές προς το καλύτερο για τους δημότες και για τους επαγγελματίες.

5ον – καθαρίστηκαν όλοι οι δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι, πάρκα δημοτικές αλάνες και κάθε γειτονιά και  σοκάκι είναι καθαρό και κυρίως οι εξωτερικοί χώροι από τα διατηρητέα και εκκλησίες.
6ον – διαγραμμίστηκαν όλοι οι δρόμοι και αυστηροποιήθηκαν οι χώροι που είναι για τα ΑΜΕΑ και απαγορεύτηκε το παρκάρισμα των αυτοκινήτων στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο (Σκαπέρδιο αγορά).

Γνωρίζουμε ότι δεν έγιναν όλα,  εάν συνεχίσει έτσι η Καστοριά θα γίνει πρώτος τουριστικός προορισμός που ο κάθε τουρίστας θα παίρνει μόνο τα θετικά.

 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πρέπει να γίνουν και πολλά άλλα απλά αλλά αποδοτικά όπως συντήρηση και ανακαίνιση του λιμναίου οικισμού από την κατασκευή τους δεν έγινε καμία ουσιαστική συντήρηση, σήμερα δείχνει ότι αυτό έχει εγκαταλειφθεί, όμως αυτό αποτελεί ένα από τα σπάνια τουριστικά μας εκθέματα.

Στην πλατεία Kουμπελίδικη το έμβλημα της Καστοριάς πρέπει να κατασκευαστεί ένα μικρό WC για τους τουρίστες οι οποίοι μελετούν επί πολλές ώρες την σπάνια εκκλησία μας, είναι ηλικιωμένοι και αν χρειαστούν τουαλέτα πρέπει να υποχρεωθούν σε κάποιων φιλότιμο συμπολίτη μας, είναι τελείως απαράδεκτο όπως και στην πλατεία Ντολτσό πρέπει να κατασκευαστή ένας δημοτικός κοινός χώρος WC.

Στο χώρο του ΔΗΝΑΚ η οπουδήποτε αλλού να γίνει ένας χώρος για να μπορούμε να δεχόμαστε τους τουρίστες που κάνουν ΚΑΜΠΙΝΓΚ. Ο χώρος αυτός  να γίνει γνωστό σε όλα τα τουριστικά μέσα ενημέρωσης (χάρτες) ώστε οι τουρίστες να μην πηγαίνουν στην Μαυριώτισα, και αυτό γιατί οι τουριστικοί χάρτες  δείχνουν για χώρο  κάμπινγκ την Μαυριώτισσα, ο χώρος αυτός έχει έχει απαγορευτεί και εύλογα ο τουρίστας να λέει καλά εδώ απαγορεύεται και που επιτρέπεται;

Το καράβι “ΟΛΥΜΠΙΑ” πρέπει να λειτουργεί, ανεξάρτητα από το παθητικό του, η λειτουργία του στα νερά της λίμνης αποτελεί τουριστική υποδομή για την πόλη μας, και επομένως επιβάλλεται η λειτουργία του.

Η δημοτική αρχή με συνεργασία του συλλόγου αναρρίχησης Σ.Ο.Δ.Κ. πρέπει να  αξιοποίηση την περιοχή Γκαλιότρυπες και να γίνουν όλα τα απαραίτητα ώστε σε μικρό χρονικό διάστημα να δούμε  διεθνείς αγώνες αναρρίχησης. Τι περισσότερο έχει η Κάλυμνος η οποία παγκοσμίως διαφημίζεται και  συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες του σπορ της αναρρίχησης. Εμείς γιατί  να μην αξιοποιήσουμε τον φυσικό δώρο που μας χάρισε η φύση;

Όταν υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω και όσα άλλα έχει προγραμματίσει ο δήμος ,τότε και ο πιο δύσκολος δημότης θα πιστέψει ότι κάτι αλλάζει στην Καστοριά.

Γνωρίζω ότι ο δρόμος είναι δύσκολος όμως η μεγάλη και καλή διάθεση όλων των δημοτικών συμβούλων δείχνουν ότι θέλουν και μπορούν, γι΄αυτό και οι δημότες πιστώνουν στην Δημοτική αρχή και χρόνο και υπομονή.

Κύριε δ/ντα ευχαριστώ για την φιλοξενία σας να δημοσιεύσετε την τοποθέτηση μου. Πιστεύω ότι εκφράζω την μεγαλύτερη πολυφωνία των δημοτών μας.
Σας ευχαριστώ

Ένας αναγνώστης σας
Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ

Back to top button