Καστοριά

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου για την επίσκεψή του στην Καστοριά

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, ο Yφυπουργός Eσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής  του στην περιοχή, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με αρχές και φορείς του τόπου.

Το πρωί  παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, στο πλαίσιο εορτασμού του προστάτη των γουνοποιών, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καστοριάς, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και των Δημάρχων της περιοχής. Έπειτα συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, ακολούθησε επίσκεψη στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καστοριάς και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς  Δημήτρη Σαββόπουλο στο  γραφείο του, όπου συμμετείχαν ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βασίλης Βελλίδης.

Ο κ. Σαββόπουλος σε μια εποικοδομητική συζήτηση που είχε με τον Υφυπουργό, έθεσε τα καίρια  θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, εστιάζοντας κυρίως στην ανάγκη να υπάρξει  άμεσα λύση για το Φράγμα του Νεστορίου, αλλά και  στην επίσπευση των διαδικασιών  από πλευράς ΔΕΣΦΑ και ΔΕΔΔΑ για την έλευση του φυσικού αερίου στις περιοχές Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Μανιάκων.  Επίσης, συζητήθηκε η αναγκαιότητα κατασκευής του Φράγματος και του Αρδευτικού  της Διποταμίας, ενός έργου εθνικής σημασίας, ύψους 20.000.000 ευρώ, αλλά και η εύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου. Τέλος, επισημάνθηκε η έλλειψη μόνιμου προσωπικού και οι επιπτώσεις που αυτό επιφέρει στη λειτουργία των υπηρεσιών,  θέτοντας παράλληλα την απαραίτητη πρόσληψη νέου.

Νωρίτερα ο Υφυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους των Καστοριανών μεταφορέων νικελίου της ΛΑΡΚΟ, όπου τέθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, έπειτα από την απόφαση της Κυβέρνησης για εκκαθάριση εν λειτουργία της  συγκεκριμένης βιομηχανίας και τις οφειλές που εκκρεμούν προς τους εργαζομένους της.  Στη συζήτηση συμμετείχε ο πρώην Δήμαρχος Μεσοποταμίας Χαράλαμπος Σωτηριάδης.

Ο κ. Καράογλου  άκουσε με προσοχή όλα τα αιτήματα που του τέθηκαν,  εκφράζοντας την πρόθεση να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους, ενώ εξέφρασε  ταυτόχρονα τα συγχαρητήρια του  τόσο προς τον Αντιπεριφερειάρχη, όσο και προς τους τοπικούς φορείς και τον λαό της Καστοριάς για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την επιδημιολογική κρίση του Covid-19 στην περιοχή.

 

 

Back to top button