Καστοριά

Οκτώ τραγούδια που μόλις κυκλοφόρησαν και θα τ’ αγαπήσετε… (βίντεο)

Συγκεντρώσαμε για εσένα οκτώ νέα τραγούδια που μόλις κυκλοφόρησαν και που αναμένεται να ξεχωρίσουν φέτος το καλοκαίρι. Δες τα παρακάτω και… πάτα το play!

Χάρις Αλεξίου – Yasmin Levy- This Shadow
Η Χάρις Αλεξίου και η Yasmin Levy συναντιούνται για πρώτη φορά δισκογραφικά. Η Σεφαραδίτικης καταγωγής, Εβραιοϊσπανή Yasmin Levy με την ξεχωριστή χροιά, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό και η Χάρις Αλεξίου, η φωνή σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής του ελληνικού τραγουδιού, συναντιούνται και δίνουν η καθεμία από μία ερμηνεία που κάνει την διαφορά. Σημείο συνάντησης το ίδιο το τραγούδι, προσωπική κατάθεση και για τις δυο τους. Ο τίτλος του τραγουδιού αποφασίστηκε να είναι στα αγγλικά το “ This Shadow”. Ένα τραγούδι προσωπικό, από τη δημιουργία του μέχρι την κυκλοφορία του, από δύο αισθαντικές φωνές.

Μελίνα Κανά- “Χίλια Σώματα”
H Mελίνα Κανά επανέρχεται προσθέτοντας στην πλούσια συλλογή της ένα ακόμα σημαντικό τραγούδι με τίτλο «Χίλια σώματα», σε μουσική του Χρυσόστομου Καραντωνίου και σε στίχους από την Μύρο Παπαδοπούλου. Τα «Χίλια σώματα» είναι ένα κλασικό ζεϊμπέκικο που η Μελίνα Κανά απογειώνει με την ερμηνεία της. Η πλαστικότητα της φωνής της και η ικανότητά της να «ζωντανεύει» παραστατικά τα συναισθήματα και τις εικόνες που εκφράζουν οι στίχοι που έγραψε η Μύρο Παπαδοπούλου, είναι από τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νέο της τραγούδι.

Ρίτα Αντωνοπούλου – “Έλα και πάμε”
Η Ρίτα Αντωνοπούλου, ανήκει στην ολιγάριθμη ομάδα των μεγάλων Ελληνίδων ερμηνευτριών και αυτό το αποδεικνύει μέσα από κάθε της ερμηνεία. Το τραγούδι «Έλα και πάμε» του σημαντικού τραγουδοποιού Νικόλα Λειβαδίτη (nL) της δίνει την ευκαιρία να φανερώσει για άλλη μια φορά, επί σκηνής, το μεγάλο ερμηνευτικό της χάρισμα. Η ζεστή σχέση της και η διάδραση με το κοινό, σε συνδυασμό με τη σπάνια θεατρικότητα που διακρίνει τη σκηνική της παρουσία είναι από τα χαρακτηριστικά ποιοτικά στοιχεία της επιτυχημένης διαδρομής της.

Μιρέλα Πάχου – “Χορέψετε” 
Η Μιρέλα Πάχου παρουσιάζει το νέο της τραγούδι. Στο ρυθμό της μουσικής που δίνει χαρά, ξεσηκώνει και απελευθερώνει, η Μιρέλα Πάχου μας παρακινεί να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης. Ακούστε το νέο της single: μια φρέσκια, δροσερή και απόλυτα καλοκαιρινή προσέγγιση ενός αγαπημένου παραδοσιακού τραγουδιού. Χορέψετε λοιπόν… Και παπούτσια μη λυπάστε!

Πάνος Μουζουράκης – “Κάποτε”
Το νέο του τραγούδι για το 2020 παρουσιάζει ο Πάνος Μουζουράκης. Όσα είπε για το νέο αυτό τραγούδι: «Ο Σαββόπουλος μου είχε πει κάποια στιγμή ότι δεν πρέπει να εξηγείς τα τραγούδια σου. Καθώς έτσι περιορίζεις την ατομική φαντασία του εκάστοτε ακροατή. Επίσης δεν το έχω γράψει εγώ, όπως βλέπετε στον υπότιτλο. Άρα το πλησιέστερο που θα μπορούσα να φτάσω στην περιγραφή του είναι το πώς το βίωσα εγώ όταν το τραγούδησα και τι σήμαινε για εμένα η κάθε λέξη την συγκεκριμένη στιγμή. Και λέω την συγκεκριμένη στιγμή γιατί είναι από αυτά τα τραγούδια που είμαι σίγουρος πως αν τα ακούσω κάποτε ξανά, θα έχει άλλα δώρα νοηματικά κρυμμένα που θα μου φανερωθούν, με το βασικό απαράλαχτο μήνυμα «η αγάπη θα ’ρθει».

Γιάννης Μήτσης – “Δεύτερη ανάσα”
Ο καταξιωμένος τραγουδοποιός Γιάννης Μήτσης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι, που κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group, με τίτλο «Δεύτερη ανάσα» σε μουσική δική του και στίχους της Μάγδας Κατσάκου. Το νέο του τραγούδι με τίτλο «Δεύτερη ανάσα», είναι ένα κατανυκτικό ταξίδι μνήμης στα ακούσματα της ιδιαίτερης πατρίδας του, τα περήφανα Ζαγοροχώρια. Είναι ο απόηχος μιας αρχαίας μουσικής που γεννήθηκε από τα θροΐσματα του ανέμου στα αδιάβατα ηπειρώτικα ρουμάνια και την αιώνια σύγκρουση του ποταμού με τους κοφτούς βράχους των φαραγγιών. Ο Γιάννης Μήτσης έχοντας αφομοιώσει δημιουργικά τους παραδοσιακούς μουσικούς δρόμους, μας παρουσιάζει ένα αξιόλογο, σύγχρονο τραγούδι που συνδυάζει αρμονικά τα ετερόκλητα στοιχεία που απαρτίζουν την καλλιτεχνική του υπόσταση.

Δημήτρης Βουτσάς – “Φρίντα”
Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από την προσωπικότητα της σπουδαίας Φρίντας Κάλο αλλά και τα λόγια της, κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Μικρή Άρκτο σε στίχους Φωτεινής Λαμπρίδη, μουσική Μίμη Νικολόπουλου και ερμηνεία του Δημήτρη Βουτσά, ενός ερμηνευτή που διακρίθηκε στην Δ΄ Ακρόαση της Μικρής Άρκτου. Το τραγούδι είναι προπομπός του άλμπουμ «Βλέμμα στο βυθό» που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από τη Μικρή Άρκτο, με συμμέτοχες έκπληξη. Η διεύθυνση παραγωγής είναι του Παρασκευά Καρασούλου.

Πάνος Φαλάρας & Βαγγέλης Σουλιώτης- “Ένα Θα Σου Πω”
Ο Βαγγέλης Σουλιώτης συνεργάζεται ξανά με τον Πάνο Φαλάρα και μας χαρίζουν μία ακόμα επιτυχία, με τίτλο “ Ένα Θα Σου Πω”. Ο καταξιωμένος λαϊκός ερμηνευτής αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον δημιουργό των μεγάλων επιτυχιών και μετά το πρώτο τραγούδι της συνεργασίας τους με τίτλο “Και Τρελάθηκα” αυτό είναι το δεύτερο κατά σειρά single που μας παρουσιάζουν, με εναλλακτικό ήχο σε μουσική που υπογράφει ο ίδιος ο Βαγγέλης Σουλιώτης.
https://youtu.be/x2PAaJ20CkE

Back to top button