Soft cookies με διπλή σοκολάτα από τον Γιώργο Πουρναράκη
Υλικά:
115 γρ. Βούτυρο
115 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
20 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. Καστάνη ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
50 γρ. Κακάο
½ κ.γ. Σόδα
2 πρέζες αλάτι
120 γρ. Αλεύρι
120 γρ. Λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση :
Σε μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και την σοκολάτα γάλακτος.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά στα 600W μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τις ζάχαρες και χτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε την σόδα, το αλάτι, την λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και την βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, προσθέτουμε και την λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλατο μείγμα στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε δυο ταψιά, σχηματίζουμε μπαλάκια με αναλογία περίπου μια κουτάλια της σούπας το κάθε ένα και τα τοποθετούμε στο ταψί. ( Αφήνουμε κενό μεταξύ τους )
Ψήνουμε για περίπου 14 λεπτά.
Μόλις θα τα βγάλουμε από τον φούρνο θα φαίνονται άψητα γι’ αυτό θα τα αφήσουμε 5 λεπτά να κρυώσουν.
Τα soft cookies είναι έτοιμα! Καλή σας όρεξη